Dünya

'Bu Arapların ve İslam aleminin sessizliğinin sonucudur'

Filistin Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Şeyh Edis, "Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin ramazan ayında da devam etmesi Arapların ve İslam aleminin sessizliğinin sonucudur." dedi.

28.06.2016 - Güncelleme : 28.06.2016
'Bu Arapların ve İslam aleminin sessizliğinin sonucudur'

Ramallah

RAMALLAH

Filistin Din İşleri ve Vakıflar Bakanı Şeyh Yusuf Edis, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin ramazan ayında da devam etmesinin "Arapların ve İslam aleminin sessizliğinin" sonucu olduğunu söyledi.

Şeyh Edis, son günlerde Aksa'da yaşanan gerginlikler ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin ramazan ayında da devam etmesi Arapların ve İslam aleminin sessizliğinin sonucudur." dedi.

Ramazan ayının son 10 gününde artan söz konusu tacizlerin, "İslam ümmetinin duygularını" ihlal ettiğini savunan Edis, "Arapların ve İslam ümmetinin Aksa'ya yönelik ihlaller karşısında acilen harekete geçmesi gerekiyor." diye konuştu.

İsrail'in Mescid-i Aksa konusunda emrivaki yaptığını söyleyen Edis sözlerini şöyle tamamladı:

"Aksa, tamamen İslami bir mekandır ve ne zaman istersek oraya girmek, namaz kılmak, itikafa girmek bizim hakkımızdır. İşgalciler, buna karışamaz."

Muhabir: Qays Abu Samra, Said İbicioğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın