Dolar
32.40
Euro
35.16
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,880.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Tzatzarov: İslam fevkalade güzel bir din

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Tzatzarov, İslamiyet'in radikalizm ile ilişkilendirilmesinin tamamen yanlış olacağını belirtti.

İhvan Radoykov  | 20.07.2016 - Güncelleme : 20.07.2016
Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Tzatzarov: İslam fevkalade güzel bir din

Sofiya

SOFYA

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, İslamiyet'in radikalizm ile ilişkilendirilmesinin tamamen yanlış olacağını belirtti.

Bulgaristan Parlamento Başkan Yardımcısı, ırkçı ve aşırı milliyetçi Vatansever Cephe (PF) Eş Başkanı Krasimir Karakaçanov’un inisiyatifinde, parlamentoda "Bulgaristan'ın Milli Güvenliğini Tehdit Eden Radikal İslam" konulu toplantı düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tzatzarov, forumda yaptığı konuşmada İslam'ın tek başına radikallik içermediğini belirterek, "İslamiyet ile radikalizm arasında eşitlik kurulması tamamen yanlış olur" dedi.

Tzatzarov, 140'ı aşkın din ve dini akımının kayıtlı olduğu Bulgaristan'da yeni dinlerin kaydı konusunda daha titiz olması gerektiğini bildirdi.

"İslam fevkalade güzel bir din"

Açık oturuma katılan Devlet Milli Güvenlik Ajansı Genel Müdürü Dimitar Georgiev ise İslamiyet'in gayet güzel barışçıl bir din olduğuna dikkati çekerek, "Radikallik İslam'a bağlanamaz" ifadesini kullandı.

İslam dininin "fevkalade güzel bir din" olduğunu vurgulayan Georgiev, "Sorun varsa, o da radikalleşmeden kaynaklanır. Taslak olarak parlamentoda onay bekleyen Terörle Mücadele Yasasında bunlar ele alınmalı" dedi.

Muhabir: İhvan Radoykov


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın