Dünya

Cerablus'ta ders zili çaldı

Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, ders zili Türkiye'nin desteğiyle yeniden çaldı.

28.09.2016 - Güncelleme : 28.09.2016
Cerablus'ta ders zili çaldı

GAZİANTEP/HALEP

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'ten arındırılan Cerablus'ta, eğitim öğretim başladı.

Terör örgütünün kontrolünde bulunduğu süre boyunca okulların kapalı kaldığı, eğitim yuvalarının tahrip edildiği Cerablus'ta, Türkiye'nin yardımlarıyla hayat hızla normale dönüyor. Kentin en eski okulu olan, tuvaletine terör örgütünce bombaların yerleştirilmesiyle gündeme gelen Şehit Sandık Handavi Okulu, Keçiören Belediyesince onarıldıktan sonra öğrencilerle buluştu.

Sivil kıyafetlerle okula gelen öğrencilere beyaz tişört ve gri pantolonlar giydirildi, ayakkabıları yenilendi. Kırtasiye yardımında da bulunulan öğrenciler, çalınan zille sınıflarına koştu. Öğretmenleriyle tanışan öğrenciler, teneffüs aralarında kendilerine verilen toplarla futbol ve basketbol oynadı.

Okulda öğretmen olarak göreve başlayan Aliye Hamden, "Bu bölge çok acılar çekti. Okullara zarar verildi, insanlara eziyet edildi, mallarımız yağmalandı, vatanımızdan ettiler ama şükürler olsun Türkiye'deki kardeşlerimiz bize her zaman olduğu gibi yardım eli uzattı." diye konuştu.

Okulun tadilatını gerçekleştiren Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer de eski bir eğitimci olduğunu ifade ederek, "Tüm yogunluğumuz bugün bitti çünkü çocukların yüzündeki mutluluğu görmek paha biçilmezdi." şeklinde konuştu.

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın