Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.20
BTC/USDT
70,211.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Cerablus'ta ÖSO mensuplarından tiyatro oyunu

Cerablus'ta sokaklar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütünden temizlendikten sonra tiyatro kulübü kuran ÖSO mensuplarının sesleriyle yankılanıyor.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Cerablus'ta ÖSO mensuplarından tiyatro oyunu

GAZİANTEP/HALEP- Kerem Kocalar

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Okulların onarıldığı, sağlık hizmetlerinin verildiği ilçede, terörün izleri de bir bir siliniyor. Türkiye'den Cerablus'a dönen Suriyelileri kapıda karşılayıp ulaşmak istedikleri yerlere gitmelerine destek veren ÖSO, şimdi de kurduğu tiyatro topluluğuyla halkın karşısına farklı bir kimlikle çıkıyor.

ÖSO bünyesindeki 10 asker tarafından kısıtlı imkanlarla kurulan tiyatro ekibi, gösterilerini kısıtlı imkanlarla kent meydanında sergiliyor. Tahta parçalarından sahne kuran, halı, kilim, karton ve sandalyelerle dekor yapan askerlerin ilk gösterisine yüzlerce Cerabluslu ilgi gösterdi. Kadın ve çocukların ağırlıklı olarak takip ettiği tiyatro gösterisini bazıları daha rahat izleyebilmek için evlerin çatılarına ve balkonlara çıktı.

İlk gösterimde birlik mesajı verildi

Tiyatro sahnesinde görev alan askerlerden Yunus Cuma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'u yaşanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda tiyatro ve sinemaya meraklı bazı silah arkadaşlarıyla tiyatro kulübü kurduklarını anlatan Cuma, 10 günde bir halkın karşısı tiyatroyla çıkmayı arzuladıklarını belirtti.

İlk gösterimlerine beklentilerinden fazla ilgi olduğunu vurgulayan Cuma, şunları kaydetti:

"Bizim için sahne deneyimi oldu. İnşallah bundan sonrakiler çok daha iyi olacak. İlk gösterimde, DEAŞ'in bölgede yaptığı eziyeti, bölgemizdeki acı olayları farklı dille aktarmaya çalıştık. Daha sonra da yaşadığımız sıkıntıları birlik ve beraberlikle daha kolay aşabileceğimizi aktarmaya çalıştık."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.