Dünya

Cerablus'un teröristlerden temizlenmesi memnuniyetle karşılandı

DAEŞ’in Cerablus'tan çıkarılması halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

Mohamad Misto, Daniel Gallego  | 31.08.2016 - Güncelleme : 31.08.2016
Cerablus'un teröristlerden temizlenmesi memnuniyetle karşılandı Fotoğraf AA: Mohamad Misto

Halab

HALEP

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'in Halep iline bağlı Cerablus ilçesinden çıkarılması halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

AA muhabirine konuşan Beşir Ebu Udey isimli vatandaş, DAEŞ’in Cerablus'tan çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, örgütün ilçede kaldığı zaman içinde kendilerine acılar tattırdığını söyledi.

Örgütün erkek ve kadınlara belirli elbiseleri giymelerinin zorunlu kılındığını belirten Ebu Udey, örgüt tarafından kadınların yüzlerinin tamamının örtülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyd, örgütün söz konusu dayatmalarını uygulamayanlar için "eğitime" alındığını, ayni uygulamanın ikinci kez yapılmaması karşılığında ise bir aylık hapis cezasının verildiğine dikkati çekti.

Ahmed adındaki genç, terör örgütü DAEŞ'in ilk başta İnternet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, örgütün daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazların da kullanılmasının yasaklandığını kaydetti.

Muhabir: Mohamad Misto,Daniel Gallego

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın