Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,221.40
ETH/USDT
3,565.40
BTC/USDT
70,692.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

CIA Direktörü Brennan: DAEŞ, militanlarını hedef alan Türkiye'de terörü yaymak istiyor

CIA Direktörü Brennan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin "DAEŞ, Suriye sınırı boyunca kendi militanlarını hedef alan Türkiye'de terörü yaymak istiyor." dedi.

29.06.2016 - Güncelleme : 30.06.2016
CIA Direktörü Brennan: DAEŞ, militanlarını hedef alan Türkiye'de terörü yaymak istiyor

Washington DC

WASHINGTON

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının "DAEŞ'in gaddar izlerini taşıdığını" belirterek, söz konusu terör örgütünün Suriye sınırı boyunca militanlarını hedef alan Türkiye'de terörü yaymak istediğini savundu. 

Brennan, Amerikan Yahoo News haber sitesine İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"DAEŞ çok sayıda insanı öldürme 'motivasyonu'na sahip"

"Saldırı, DAEŞ'in gaddar izlerini taşıyor" diyen Brennan, terör örgütünün Suriye ve Irak dışında son aylarda bombalı saldırılarla bir çıkış aradığını ve benzer saldırıları ABD'de de yapmak istediğini kaydetti.

DAEŞ'in olabildiğince çok sayıda insanı öldürme "motivasyonu"na sahip bulunduğunu ve hedeflerinden birinin de ABD olduğunu belirten Brennan, "DAEŞ'in bu tür bir saldırıyı ABD'de de yapmak istemesine şaşırmazdım." dedi.

Brennan şu görüşleri dile getirdi:

"Türk havalimanında olanlara bakın, bunlar suikast yelekleri. Bu suikast yeleklerini üretmek zor bir şey değil. Eğer kararlı, kaçmaya niyeti olmayan ve öleceğinin farkında olan bir düşmanla karşı karşıyaysanız o zaman bu tür saldırıları önleme anlamındaki stratejiniz daha karmaşık hale geliyor."

Saldırının DAEŞ tarafından yapıldığına ilişkin henüz resmi açıklama olmadığını ancak yöntemine bakarak bu tür bir saldırıyı DAEŞ'in yapmış olabileceğini vurgulayan CIA Direktörü, "DAEŞ, Suriye sınırı boyunca kendi militanlarını hedef alan Türkiye'de terörü yaymak istiyor." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın