Dünya, ABD başkanını seçiyor

Clinton'ın başkan yardımcısı adayı Kaine

ABD'de Demokrat Partinin muhtemel başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, başkan yardımcısı adayının Virginia Senatörü Tim Kaine olduğunu açıkladı.

23.07.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Clinton'ın başkan yardımcısı adayı Kaine

WASHINGTON

ABD'de Demokrat Partinin muhtemel başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, başkan yardımcısı adayının Virginia Senatörü Tim Kaine olduğunu açıkladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için geri sayım sürüyor.

Demokrat Partinin muhtemel başkan adayı Clinton, Twitter hesabından başkan yardımcısı adayıyla ilgili açıklama yaptı.

Philadelphia'da 25 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Demokrat Parti kongresi öncesi Clinton, Virginia Senatörü Kaine'in başkan yardımcısı adaylığını, "Hayatını başkaları için mücadele etmeye adamış biri olan Tim Kaine'in takım arkadaşım olduğunu açıklamaktan heyecan duyuyorum." ifadesiyle duyurdu.

Kaine de kısa bir süre sonra yine Twitter'daki hesabından, "Şimdi Hillary ile telefonda konuştum. Onun takım arkadaşı olmaktan onur duyarım. Miami'deki mitingi sabırsızlıkla bekliyorum." cevabını yazdı.

Clinton, Miami'de gerçekleştirilecek mitinginde, Kaine'i başkan yardımcısı adayı olarak seçmenlerin karşısına çıkaracak. İyi düzeyde İspanyolca bilen Kaine'in de çok sayıda Latin kökenli seçmenin yaşadığı Miami'de halka İspanyolca mesajlar vermesi bekleniyor.

Önce Kaine'i, ardından Obama'yı aradı

Amerikan medyasında Clinton'ın önce Kaine'i aradığı, ardından da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşerek bilgi verdiği kaydedildi.

Daha önce Demokrat Parti Ulusal Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Kaine, partide sevilen, deneyimli ve birikimli bir politikacı olarak tanınıyor.

Philadelphia'da 25-28 Temmuz'da yapılacak Demokrat Parti kongresinde, partinin kesin başkan adayı belli olacak. Ön seçim sürecini ilk sırada bitiren ve diğer Demokrat rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın desteğini alan Clinton'ın, kongreden partinin başkan adayı olarak çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın