Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,757.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Cumhuriyetçi başkan aday adayları kozlarını paylaştı

ABD’de kasım ayındaki başkanlık seçimleri kapsamında Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları, South Carolina'da 20 Şubat'ta yapılacak ön seçimler öncesinde canlı yayında son kez kozlarını paylaştı.

Muhammed Bilal Kenasari  | 14.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Cumhuriyetçi başkan aday adayları kozlarını paylaştı

Washington DC

WASHINGTON

ABD’de kasım ayındaki başkanlık seçimleri kapsamında Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayları, South Carolina eyaletinde 20 Şubat'ta yapılacak ön seçimler öncesinde canlı yayında son kez kozlarını paylaştı.

Ön seçimlerin yapılacağı South Carolina’nın Greensville şehrinde düzenlenen açık oturum, CBS televizyonunda yayınlandı. Oturuma "emlak zengini" Donald Trump, Teksas Senatörü Ted Cruz, Florida Senatörü Marco Rubio, eski beyin cerrahi Ben Carson, eski Florida Valisi Jeb Bush, New Jersey Valisi Chris Christie ve Ohio Valisi John Kasich katıldı.

Açık oturumda Trump, Bush ailesinin ABD’de başkanlık yaptığı süre içerisinde ülkenin güvenliği konusunda çaresiz kaldığını belirterek, George W. Bush’un 11 Eylül olaylarında gerekli önlemleri alamadığı iddia etti. 

Bu iddialara sert şekilde karşılık veren Bush, “Donald Trump televizyonlarda yayınlanan gösteri programlarında boy gösterirken, benim abim George W. Bush, bu ülkenin güvenliğini sağlamaya çalışıyordu” diye konuştu. 

Trump ise Bush’un kendisini yanlış anladığını belirterek, “İlk önce DAEŞ’e karşı güçlü bir şekilde karşı koymak gerekir” ifadesini kullandı. Trump, Şimdiye kadar yaklaşık 5 trilyon dolar para harcadık bu tür görüşlerden dolayı. Eğer böyle düşünmeye devam edersek 50 sene daha bu noktada kalacağız" yorumunu yaptı.

Gecenin galiplerinin Trump ve Bush oldu

Açık oturumda ayrıca, aday adayları mülteciler konusunda kozlarını paylaşırken, Cruz ve Rubio arasındaki tartışma dikkati çekti. Rubio'nun mülteci politikasını "çok yumuşak" şeklinde değerlendiren Cruz, Rubio'nun ülkeye kaçak yollarla giren mültecilere vatandaşlık yolu açmaya çalıştığını iddia etti. Rubio'nun İspanyolca yayın yapan bir televizyon kanalında verdiği röportaja gönderme yapan Cruz, "Rubio'ya bu konuda güvenemeyiz" dedi.

Program sonrasında Gravis araştırma şirketinin yaklaşık 2000 kişi üzerinden yaptığı ankete göre gecenin galiplerinin Trump ve Bush olduğu görüldü.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.