Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,819.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian: Mara'da 12 köy daha DAEŞ'in elinden kurtarıldı

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, Türk ordusunun desteğiyle muhaliflerin, Mara bölgesindeki operasyonlarda son olarak 12 köyü daha DAEŞ'in elinden kurtardığını belirtti.

Hakan Çopur  | 30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian: Mara'da 12 köy daha DAEŞ'in elinden kurtarıldı

Washington DC

WASHINGTON

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarına işaret ederek, "Türk ordusu Mara bölgesindeki bazı köyleri ve iletişim hatlarını DAEŞ'ten geri alması için Suriyeli muhaliflere destek sağlıyor. DAEŞ karşıtı koalisyon da hava saldırılarıyla bu sürece destek veriyor." dedi.

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Bağdat'tan Pentagon'a bağlanarak video konferans yoluyla gazetecilerin DAEŞ'le mücadele kapsamındaki sorularını yanıtladı.

Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'le mücadele için Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında başlatılan operasyonların devam ettiğini dile getiren Dorrian, "Türk ordusu Mara bölgesindeki bazı köyleri ve iletişim hatlarını DAEŞ'ten geri alması için Suriyeli muhaliflere destek sağlıyor. DAEŞ karşıtı koalisyon da hava saldırılarıyla bu sürece destek veriyor." dedi.

Dorrian, Türk ordusunun desteğiyle muhaliflerin, Mara bölgesindeki operasyonlarda son olarak 12 köyü daha DAEŞ'in elinden kurtardığını belirtti. Türkiye'nin sınır hattını DAEŞ'ten temizlemeye devam ettiğini belirten Albay Dorrian, "Türklerin yaptıkları şeyi destekliyoruz." dedi.

Musul operasyonuyla ilgili değerlendirmesinde hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Dorrian, "Musul'da 3 bin ila 4 bin 500 arasında DAEŞ militanı var." şeklinde konuştu.

Musul operasyonuna 8 ila 12 tugay katılabilir

Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması operasyonuna Irak ordusundan 8 ila 12 tugayın ve ayrıca Irak polisinin katılmasını beklediklerini söyleyen Albay Dorrian, Peşmerge güçlerinin ve bazı yerel güçlerin de operasyona destek olabileceği ihtimalini hala değerlendirdiklerini ifade etti.

Koalisyon güçlerinin son bir ayda 18 DAEŞ liderini öldürdüğü bilgisini veren Dorrian, bunların 13'ünün DAEŞ'in Musul'daki askeri istihbarat birimine bağlı isimler olduğunu açıkladı.

Dorrian, DAEŞ'le mücadele çerçevesinde şu ana kadar toplam 15 binin üzerinde hava saldırısı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan ve 2014 yılının yaz aylarından bu yana DAEŞ'in elinde bulunan Musul'un geri alınması için ABD ile Irak ordusu arasında koordine edilen operasyonun hazırlıkları devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, dünkü açıklamasında Musul operasyonuna destek amacıyla Irak'a ilave 615 asker daha gönderileceğini açıklamıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın