Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,533.30
BTC/USDT
70,111.00
BIST 100
9,103.39
Dünya

DAEŞ okula bile bomba yerleştirmiş

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen ve hayatın normalleşmeye başladığı Cerablus'ta, tadilattan geçirilen bir okulun tuvaletinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu.

25.09.2016 - Güncelleme : 25.09.2016
DAEŞ okula bile bomba yerleştirmiş Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen ve hayatın normalleşmeye başladığı Cerablus'ta, tadilattan geçirilen bir okulun tuvaletinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcının bulunması nedeniyle bir gün geciken okuldaki tadilat, daha sonra Keçiören Belediyesince kaldığı yerden devam etti. Fotoğraf: AA/ Kerem Kocalar

GAZİANTEP/HALEP - KEREM KOCALAR

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen ve hayatın normalleşmeye başladığı Cerablus'ta, tadilattan geçirilen bir okulun tuvaletinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus, Türkiye'den gelen yardımlarla hızla terörün kirli yüzünden arınıyor.

Her geçen gün hayatın normalleştiği bir bölge haline gelen Cerablus'ta, inşa çalışmaları sürerken terörün kirli yüzü de zaman zaman yeniden gün yüzüne çıkıyor.

DAEŞ kontrolündeyken terör örgütü mensuplarının konaklama ve talim yapmak için kullandığı okulun, Keçiören Belediyesince yeniden eğitime kazandırılması için bir süre önce kollar sıvandı. Yeni sıraların getirildiği, duvarlarının boyandığı okulda çalışmalarını sürdüren ekipler, dikkatleri sayesinde de bir facianın önüne geçti.

Okulun bahçesinde bulunan tuvaletin kapısının iple bağlı olduğunu gören ekipler, durumdan şüphelenerek Özgür Suriye Ordusu askerlerine haber verdi. Uzman ekipler, yaptıkları incelemede, ipin tuzak olduğunu belirleyince duvarı delerek çalışmalara başladı.

Çalışmalar sonucunda, okul tuvaletinde 3 bidon içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıya ulaşıldı. Kontrollü şekilde uygun bir bölgeye gönderilen patlayıcılar, imha edildi.

"Okula bomba koyan her şeyi yapar"

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun onarımı için 40 kişilik ekiple çalıştıklarını söyledi.

Okulu hafta başında çocuklarla buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Başer, tüm hazırlıkların tamamlandığını, bölge halkının da katkılarıyla okulu öğrencilerle buluşturmaya sabırsızlandıklarını kaydetti.

Karkamış'ta 1992-1996 yıllarında öğretmenlik yapan Başer, şöyle konuştu:

"Okulda çalışırken tuvaleti de temizlemek istedik ama kapının iple bağlandığını görünce şaşırdık. Daha önce bize dikkatli olmamız gerektiği söylenmişti. Bu yüzden ipin tuzak olacağını düşünerek ÖSO'ya haber verdik. Onlar da gelip duvarı kırıp patlayıcıyı çıkardı. Eski bir eğitimciyim. Okulda böyle bir şey olabileceğini düşünmezdik. Çok şükür bir zaiyatımız yok, Allah korudu. Okula bomba koyan, her şeyi yapar. İnşallah bu bölgedeki insanlar, kısa zamanda daha huzurlu bir ortama kavuşacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.