Dünya

DAEŞ Suriye'nin kuzeyinde 2 belde ile 5 köyü ele geçirdi

Terör örgütü DAEŞ, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede 2 belde ile 5 köyü ele geçirdi.

Ekip  | 27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
DAEŞ Suriye'nin kuzeyinde 2 belde ile 5 köyü ele geçirdi Grafik: Kemal Delikmen/AA

Azez

AZEZ

Terör örgütü DAEŞ, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın bölgede muhaliflerin kontrolündeki 2 belde ve 5 köyü ele geçirdi. Bölgedeki çadır kentlerden yaklaşık 8 bin kişi daha güvenli bölgelere kaçtı.

AA muhabirlerinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, DAEŞ, dün geceden bu yana, Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesinin kuzeydoğu ve güneydoğu kesimlerinde muhaliflere karşı şiddetli saldırılar düzenliyor.

Örgüt, çatışmalarda Kel Cibrin ve Kafr Kelbin beldeleri ile Niyara, Sindif, Feriziye, Tatiye ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirdi.

Söz konusu bölgeler çevresinde çatışmalar devam ederken, beldelerin düşmesi nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki Azez ile güneyindeki Mari ilçelerinin bağlantısı kesildi.

15 bin nüfuslu Mari böylece batıda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, diğer yönlerden de DAEŞ'in kuşatması altına girmiş oldu.

Bölgedeki insani yardım ekipleri, sınır hattına yakın Sicco, Niyara ve Hilal çadır kentlerinde barınan sivillerden yaklaşık 8 bin kişinin yerlerinden ayrılarak daha güvenli buldukları iç kesimlere yöneldiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın