Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ uluslararası bir terörist örgüttür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelere seslenerek, “Yanlış yapmayalım. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yerel değil, uluslararası bir terörist örgüttür.” dedi.

Meltem Bulur  | 22.09.2016 - Güncelleme : 23.09.2016
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ uluslararası bir terörist örgüttür Fotoğraf: AA/Fatih Aktaş

Ankara

NEW YORK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İİT Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, teşkilat olarak İstanbul’da nisan ayında başarılı bir zirve geçirdiklerini ve önemli kararlar aldıklarını hatırlattı.

Konuşmasında 15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, Türk demokrasisinin bu süreçten güçlenerek çıktığına vurgu yaptı.

Darbe girişiminin FETÖ tarafından düzenlendiğinin altını çizen Çavuşoğlu, bu terörist örgütün kendi faaliyetlerini yapabilmek için eğitim, iş ve kültür alanında ortaklıkları olduğunu belirtti. FETÖ’nün Müslüman dünyasında da oldukça aktif olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Siz teşkilat üyelerini, bu grubun kendilerini İslami olduklarını iddia ettikleri konusunda uyarmalıyım. Oysa ki İslam ile hiçbir ilgileri yok. Onlar, İslami kurallara ve değerlere saygı göstermiyorlar. Bu örgüt, 241 masum insanı öldürdü ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Yanlış yapmayalım. FETÖ yerel değil, uluslararası bir terörist örgüttür. FETÖ ile sonuna kadar mücadele etmek konusunda kararlıyız. Ve aynısını tüm kardeş ülkelerden de bekliyoruz. Bu örgütün yapılanmasını yok etmek için sizin dayanışmanıza ihtiyacımız var.”

İİT’ye Filistin, ekonomik işbirliği, gelişme ve insani yardım konuları da dahil olmak üzere her konuda ve alanda destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, ayrıca Birleşmiş Milletler ile İİT arasında yakın ilişki sağlama noktasında da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Muhabir: Meltem Bulur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın