Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,625.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye kongrelerine herhangi bir terörist grup davet edilmemeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Suriye'ye ilişkin düzenlenecek kongrelere prensipte bir itirazının bulunmadığını belirterek, "Ancak kongreye herhangi bir terörist grubun davet edilmemesi gerekir." dedi.

13.11.2017 - Güncelleme : 13.11.2017
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Suriye kongrelerine herhangi bir terörist grup davet edilmemeli

Moskova

SOÇİ

Rusya’nın Soçi kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de politik çözüme ilişkin düzenlenecek bir kongreyle ilgili Rusya’nın Astana görüşmelerinde bir teklifte bulunduğunu belirtti.

Türkiye, İran ve Rusya arasında bu konunun değerlendirildiğini anlatan Çavuşoğlu, "Suriye’ye ilişkin düzenlenecek kongrelere prensipte bir itirazımız bulunmuyor ancak bu kongrelerin niteliği önemlidir. Kongreye herhangi bir terörist grubun davet edilmemesi gerekir." diye konuştu.

"Suriye’deki gerçek muhalefetin içerisinde terör örgütünün yer almamalı"

PKK/PYD’nin terör örgütü olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PYD, YPG ve PKK arasında bir farkın olmadığını Rakka operasyonunda gördük. Öcalan posterleriyle pozlar verdiler. Suriye’deki gerçek muhalefetin içerisinde terör örgütünün yer almaması gerekir. PKK/PYD, Kürtlerin tümünü temsil etmiyor, sadece ideoloji sahibi bir azınlık. Başka Kürt gruplar var ve biz bu listeyi Rusya ile paylaştık. YPG, 500 bin Suriyeli Kürdü evini ve köyünü terk etmek zorunda bıraktı. Bu nedenle bu grubun terör örgütü olduğundan şüphe yok. Bu örgütleri yerde de kimlerin kullandığı biliniyor."

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın