Dolar
32.47
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.40
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklananlar serbest bırakılmalı'

Avrupa Birliği, Mısır yönetiminden düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Hasan Esen  | 02.05.2016 - Güncelleme : 03.05.2016
'Düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklananlar serbest bırakılmalı'

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

BRÜKSEL

Avrupa Birliği (AB), Mısır yönetiminden düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogheri'nin ofisinden, Mısır güvenlik güçlerinin 1 Mayıs'ta Mısır Gazeteciler Sendikası binasını basmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Olayın endişe verici olduğu ve sivil toplum alanı ile ifade özgürlüğünü kısıtlayan eğilimin devamını teşkil ettiği belirtilen açıklamada, bu eğilimin geçen ayki protestolarda çok sayıda insanın gözaltına alınmasıyla da kendini gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, "Toplanma ve basın özgürlüğü, barışçıl seslerin duyulup saygı gösterilmesinin garanti altına alınması için demokrasilerde esastır. Düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı ve toplanmayı düzenleyen kanun, Mısır Anayasası'na uyumlu hale getirilmelidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Ülkede darbeyle yönetime gelen Abdülfettah el Sisi, ifade özgürlüğüne getirdiği kısıtlamalar nedeniyle eleştiriliyor. Mısır hapishanelerinde gösterilere katıldıkları için çoğu Müslüman Kardeşler'e üye binlerce kişi bulunuyor. 

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.