Dünya

'Erbil ile Bağdat arasında çok az ihtilaflı madde var'

IKBY Ulaştırma Bakanı Bavemurad, Erbil ile Bağdat arasında "güçlü karşılıklı anlayış olduğunu ve çok az ihtilaflı madde kaldığını" söyledi.

15.01.2018 - Güncelleme : 15.01.2018
'Erbil ile Bağdat arasında çok az ihtilaflı madde var'

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Ulaştırma Bakanı Mevlüt Bavemurad, havalimanları ve sınır kapılarının ortak idaresi konusunda Bağdat ile yürütülen görüşmelerde ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Bavemurad, Bağdat ile Erbil arasında havalimanları ve gümrük kapılarının teslimi için kurulan ortak komisyonun IKBY İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Ortak komisyon toplantısının çok dostane bir havada geçtiğini dile getiren Bavemurad, taraflar arasında "güçlü karşılıklı anlayış olduğunu ve çok az ihtilaflı madde kaldığını" ifade etti.

Bavemurad, bir soru üzerine, IKBY'deki havalimanlarından uluslararası seferlerin yeniden başlamasına ilişkin henüz bir tarih vermenin mümkün olmadığını söyledi.

IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de Bağdat ile yaptıkları toplantının başarılı geçtiğini ve önemli kararların alındığını belirtti.

Toplantı sonrası ortak komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada ise güvenlik, anayasa, havalimanları, gümrük kapıları, petrol ve limanlar konusunun incelenmesi için 5 ayrı komisyon kurulmasının kararlaştırıldığı ve görüşmelerin süreceği kaydedildi.

Muhabir: İdris Okuducu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın