Dolar
32.38
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.80
BTC/USDT
69,711.00
BIST 100
9,099.96
Dünya

Esed rejimi, Suriye’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Suriye'de Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkese rağmen, rejim güçlerinin Lazkiye ve İdlib kırsalına düzenlediği saldırılarda 11 kişi yaralandı.

17.02.2017 - Güncelleme : 17.02.2017
Esed rejimi, Suriye’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor

HATAY

Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı birliklerin, Lazkiye ve İdlib kırsalına yönelik saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejime ait topçu birlikleri, muhaliflerin kontrolündeki Lazkiye kırsalında yer alan Kibbani ve En-Naciye ile İdlib kırsalındaki Cisr eş-Şuğur ilçesi, Bedeme ve Sırmaniyye köylerini vurdu.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaralandığı, yaralıların bölgedeki sahra hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan muhaliflerin de saldırıya top atışlarıyla karşılık verdiği kaydedildi. 

Üçlü mekanizma teknik görüşmelerini Ankara'da sürdürecek 

Dera'da 6 sahra hastanesi kullanılamaz hale geldi 

İdlib'de yerleşim yerine füze düştü 

Suriye'de bir haftada 20 çocuk öldü 

Rejim uçakları Humus'ta sivilleri vurdu: 9 ölü 

Haleplilerin yaralarını Türk Kızılayı sarıyor 

Suriye'de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkes 30 Aralık'ta yürürlüğe girmişti. Astana toplantısında Türkiye, Rusya ve İran, ateşkes ihlallerinin önlenmesi için üçlü izleme mekanizması kurulması konusunda anlaşmıştı. 

Rejim saldırılarında yaralanan 4 Suriyeli Kilis'e getirildi

Öte yandan Suriye'de rejim birliklerinin saldırısı sonucu yaralanan 4 Suriyeli, Hatay'a getirilerek tedavi altına alındı. 

Alınan bilgiye göre, rejim güçlerinin Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib kenti kırsalına yönelik düzenlediği hava destekli saldırıda yaralanan 4 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. 

Muhabir: Erdal Türkoğlu, Cem Genco

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.