Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.70
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Esed'den kaçtılar YPG/PKK'nın zulmüne uğradılar

Suriye'nin Hama kentinde yaşarken Esed rejiminin saldırıları nedeniyle Afrin kırsalına kaçan Mustafa ve Türki ailesi, terör örgütü YPG/PKK'nın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındı.

Erdal Türkoğlu  | 23.02.2018 - Güncelleme : 23.02.2018
Esed'den kaçtılar YPG/PKK'nın zulmüne uğradılar

Hatay

HATAY - Erdal Türkoğlu

Suriye'nin Hama kentinde yaşarken Beşşar Esed rejiminin saldırıları nedeniyle Afrin kırsalına kaçan Mustafa ve Türki ailesi, terör örgütü YPG/PKK'nın zulmünden kaçarak ölümü göze alarak çıktıkları yolculuğun ardından Hatay'a ulaşabildi.

İç savaşın başlamasıyla Esed rejiminin bombalı saldırıları ve işkencelerine maruz kalan Hamalı Mustafa ve Türki ailesi, 2 yıl önce evlerinin yıkılması ve yakınlarının öldürülmesinin ardından Afrin kırsalındaki Cinderes'e bağlı bir köye kaçtı.

Burada hayatlarını günlük işlerinde çalışarak sürdüren akraba iki aile, YPG/PKK'nın çocuklarını zorla saflarında yer almaya zorlaması üzerine iki hafta önce tehlikeli bir yolculuğun ardından Hatay'a gelmeyi başardı.

Aileler, Reyhanlı'daki sınır mahallesinde daha önce Türkiye'ye sığınan yakınlarının yanına yerleşti.

Esed ve YPG/PKK'nın zulmünden kaçan 7 çocuk babası Salih El Mustafa, AA muhabirine, Afrin'de terör örgütünün kontrolünde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hama'da iki kuzeninin bombalı saldırıda öldüğünü ve kendisinin de bir süre hapse atıldığını ifade eden Mustafa, şunları dile getirdi:

"Esed, memleketimiz Hama'yı harap etti, yaktı, yıktı. Çok sayıda akrabam hayatını kaybetti. Sonra Afrin kırsalına geldik. Burada da YPG/PKK'nın zulmüyle karşılaştık. İkisinin birbirinden hiç farkı yok. YPG/PKK, çocuklarımızı askere almak istedi. Biz de kabul etmeyerek kaçmaya karar verdik. Afrin operasyonunu destekliyoruz."

Mustafa, Suriye'nin teröristlerden temizlenmesini istediklerini vurgulayarak, kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiklerini belirtti.

"Kaçmak isteyen çok kişi var"

Büyükannesinin Türkiye'den Suriye'ye gelin geldiğini ve bu nedenle Türki soy ismini aldıklarını anlatan Muhammed Türki de Hama'da yaşarken mahallelerinin Esed rejiminin yoğun saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Hayatta kalmak için Afrin kırsalına kaçtıklarını belirten Türki, "Hama'da Esed rejimi ve şebbihaların zulmünden, Afrin'de ise YPG/PKK eşkiyasından kaçmak zorunda kaldık. Herkesi zorla askere almak istiyorlar. Orada halkı silah zoruyla tutuyorlar. Biz gece zeytin bahçeleri arasından kaçarak kurtulduk. Arkamızdan kurşun sıktılar. Şuan YPG/PKK zulmünden kaçmak isteyen çok aile var ama kaçamıyorlar." ifadesini kullandı.

Türki, Türkiye'nin tüm Suriye'ye huzur getirmesini istediklerini kaydetti.




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.