Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.50
ETH/USDT
3,577.00
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
8,994.47
Dünya

Eski Brezilya Devlet Başkanı seçimde aday olacak

Lula da Silva, mahkum edilmesine neden olan suçları reddederek 2018 devlet başkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.

13.07.2017 - Güncelleme : 13.07.2017
Eski Brezilya Devlet Başkanı seçimde aday olacak

SAO PAULO

Eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olacağını duyurdu. 

Lula da Silva, İşçi Partisinin Sao Paulo’daki binasında, yolsuzluk ve kara para aklama suçlarından 9 yıl 6 ay hapis cezası almasının ardından ilk kez açıklama yaptı.

Gelecek yıl yapılacak Devlet Başkanlığı seçimi için partisine adaylık başvurusu yapacağını ifade eden Lula da Silva "Eğer birisi, bu mahkumiyet ile beni oyundan attığını düşünüyorsa oyunda olduğumu bilebilirler." dedi.

Lula da Silva yeniden seçilebilmek için ilk etapta masumiyetini kanıtlaması gerektiğini, ardından parti içinde ve sokaklarda hummalı bir çalışma yürüteceğini belirtti.

"Moro’nun tarihe hesap vermesi gerekiyor"

Yargıç Sergio Moro tarafından mahkum edilmesine neden olan suçları kabul etmeyen Lula da Silva “Birinin benimle ilgili delilleri varsa lütfen bana söyleyin. Onları mahkemeye gönderin, yüksek yargıya gönderin, basına gönderin. Kanıtlar üzerinden mahkum edilmiş olsaydım daha mutlu olurdum.” şeklinde konuştu.

Lula da Silva, adaletin yalan söyleyemeyeceğini ve siyasi kararlar alamayacağını ifade ederek “Adalet kanıtlara dayanarak karar vermelidir. Tek kanıt masumiyetimdir. Açıkçası, Moro’nun bana hesap vermesi gerekmiyor. Moro’nun tarihe hesap vermesi gerekiyor. Kimin doğru, kimin yanlış olduğunu söyleyecek olan tarihtir.” yorumunda bulundu.

Muhabir: Ömer Yetkin Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın