Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.56
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,787.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Facebook'un kurucusundan 3 milyar dolarlık sağlık bağışı

Facebook'un İcra Kurulu Başkanı ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg, sağlık alanına 3 milyar dolarlık bağış yapacağını duyurdu.

Övünç Kutlu  | 22.09.2016 - Güncelleme : 22.09.2016
Facebook'un kurucusundan 3 milyar dolarlık sağlık bağışı

New York

NEW YORK

Sosyal medya devi Facebook'un İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg, Eşi Priscilla Chan ile Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısında, insanlardaki bütün hastalıkları tedavi edebilmek için sağlık alanındaki araştırmalara 3 milyar dolar bağış yapacaklarını bildirdi.

Zuckerberg, şu anda çocuk yaştaki kişilerin yaşamlarının sonuna gelmeden kanserden soğuk algınlığına kadar bütün hastalıklara tedavi bulunabilmesi için söz konusu bağışı yapacaklarını ifade etti.

Hastalıkların tedavisinde yapılacak araştırmalar için dünya çapında en iyi mühendis ve tıp uzmanlarının bir araya getirileceğini anlatan Zuckerberg, tedavilerde bulunacak yeni yöntem ve teknolojilerin geliştirilmesinin yıllar sürebileceğini, bu konuda sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Söz konusu bağış, çiftin kurduğu "Chan Zuckerberg Initiative" adlı yardım kuruluşu tarafından yapılacak. Bu kuruluş, başta San Francisco'da Biohub adlı araştırma merkezine 600 milyon dolarlık fon sağlayarak aynı bölgedeki Stanford, Kaliforniya Berkeley ve San Francisco üniversiteleri ile ortak araştırmalar yapacak.

Zuckerberg-Chan çifti, geçen yılın sonunda kızları Max'in doğumunun hemen ardından Facebook'ta sahip oldukları yaklaşık 45 milyar dolar değerindeki toplam hisselerinin yüzde 99'unu gelecek senelerde hayır amaçlı bağışlayacaklarını açıklamıştı.

Muhabir: Övünç Kutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın