Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Fas’ta FETÖ faaliyetleri deşifre ediliyor

FETÖ, turizm şirketi, dernek, eğitim ve kültür faaliyetlerinin de aralarında olduğu birçok kurumla Fas’ta faaliyet gösteriyor.

21.07.2016 - Güncelleme : 22.07.2016
Fas’ta FETÖ faaliyetleri deşifre ediliyor

RABAT

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), turizm, iş adamları dayanışma derneği, eğitim ve kültür faaliyetlerinin de aralarında yer aldığı birçok kurumla Fas’ta faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği’nin, Fas Dışişleri Bakanlığı’nı FETÖ hakkında bilgilendirdiği haberinden sonra birçok Faslının, FETÖ’nün Fas’ta faaliyetleri ile ilgili sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

Sosyal medya üzerinden Fas resmi makamlarına ihbar edilen FETÖ bağlantılı kuruluşlar arasında Kazablanka, Tanca, Tatavin, El-Cedide ve Fes kentlerinde faaliyet gösteren okul, turizm şirketi, dernek ve başkent Rabat’ta bulunan dil okulları ve bu okullar için yatılı öğrenci yurtları yer alıyor.

Fas basınında çıkan haberlerde, Büyükelçiliğin Fas Dışişleri Bakanlığı’na FETÖ ile ilgili bilgi verdiklerine dair yaptığı açıklamadan sonra, Fatih Sultan Mehmet Okulları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aktaş'ın bir açıklama yaparak, Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği’nin dışişleri bakanlığına sunduğu bilgiler ile Fas’ın içişlerine karıştığını savunduğu aktarıldı.

Fas basınında Aktaş’ın bu açıklaması, iki kardeş ülkeyi karşı karşıya getirmek için yapılmış açıklamalar olarak değerlendirildi.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği, Fas Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Pazartesi günü gerçekleştirdiği dayanışma ziyareti sırasında FETÖ'nün Fas’taki faaliyetleri hakkında Fas Dışişleri Bakanlığı'nın bilgilendirildiğini belirtmişti.

FETÖ, Fas genelinde, Kazablanka, Tanca, Tatavin, El-Cedide ve Fes kentlerinde faaliyet gösteren Fatih Sultan Mehmet Okulları Grubu, Cebelitarık ve Cihan Turizm Şirketleri, Fas-Türk İş Adamları Dostluk Derneği Tuskon Fas Şubesi, başkent Rabat’ta bulunan Nilüfer Dil Okulları ve bu okullar için yatılı öğrenci yurtları ve evleri ile faaliyette bulunuyor. Bunun dışında birçok özel şahıs adına kayıtlı ticari şirket bulunuyor. FETÖ ile mücadelenin başlamasından sonra, bazı şirketlerin Faslı kişiler adına geçirildiği biliniyor.

Fas’ta faaliyet gösteren FETÖ'ye mensup kurum, kuruluş ve özel ticarethanelerde birçok Türk ve Fas vatandaşı çalışıyor.

Muhabir: Mehmet Akif Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın