Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.10
BTC/USDT
70,250.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Fetih Hareketi Genel Sekreteri Rucub: Ulusal ortaklığın inşası için bir yol haritasına ihtiyaç var

Fetih Hareketi Genel Sekreteri Rucub, "Filistinli gruplar arasında anlaşmazlığın sona ermesi ve ulusal uzlaşının sağlanması adına ulusal ortaklığın inşası için bir yol haritasına ihtiyaç var." dedi.

04.10.2017 - Güncelleme : 04.10.2017
Fetih Hareketi Genel Sekreteri Rucub: Ulusal ortaklığın inşası için bir yol haritasına ihtiyaç var

RAMALLAH

Filistin'deki Fetih Hareketi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, Filistin birliğinin sağlanması için bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Rucub, Batı Şeria ve Gazze arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşması çerçevesinde yaşanan gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

Gazze'de dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısını hatırlatan Rucub, "Toplantının Gazze'de düzenlenmesi sembolik bir adım. Bunun, gerçek Filistin ulusal ortaklığının inşasına yönelik istikrarlı bir adıma dönüşmesi gerekiyor." dedi.

Rucub, Fetih Hareketi'nin ayrılığa son vermek için gerçek bir ortaklık inşasına doğru yol aldığını söyleyerek, "Filistinli gruplar arasında anlaşmazlığın sona ermesi ve ulusal uzlaşının sağlanması adına ulusal ortaklığın inşası için bir yol haritasına ihtiyaç var. Bu, sorunun belirgin hale getirilip çözüme kavuşturulması ve ortaklığın temellerinin atılması için gerekli." diye konuştu.

Yol haritasının 3 temeli

Söz konusu yol haritasının üç temel üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Rucub, "İlki; işgali sona erdirmeye çalışan siyasi hedefler üzerine yapılacak anlaşma ve ulusal bir kimliğe sahip Filistin devletinin kurulmasını kapsayan siyasi alandır." ifadesini kullandı.

Rucub, ikinci etkenin, işgali kıracak ve dünyanın kabul ettiği bir direniş programı üzerinde mutabık kalmak olduğunu söyleyerek, Filistin halk direnişi konusunda bir fikir birliğinin olduğunu kaydetti.

Genel Sekreter, kan dökülmeden ve halkın mevcut sıkıntılarını daha da artırmadan tüm Filistin halkını işgal karşısında mücadeleye teşvik eden halk direnişinin, başarıyla taçlanacağını vurguladı.

Üçüncü etkenin de yasanın egemenliğinin yanı sıra silah ile yönetimin birleşmesi olduğunu ifade eden Rucub, "Yasal tek bir silah olması ve yasaları temsil eden tek bir polis olması gerekiyor." dedi.

"İşgal güçleri bölünmüşlükten istifade ediyor"

Rucub, bu yol haritasının sonrasında seçimlerin yapılabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Fetih Hareketi olarak sandığa gidilmesi bizim için bir sıkıntı teşkil etmez. Düşmanımız aynı, o da işgal güçleri. İşgal güçleri bölünmüşlükten istifade ediyor. "

Filistin-İsrail barış süreci

Filistin-İsrail barış sürecine dair ise Rucub, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kararıyla barış müzakerelerinin askıda olduğunu belirterek, "Barış, herkesin menfaatinedir ve istikrar için önemlidir. Filistin halkı için başka bir ülke yok ve buradan ayrılmayacağız." dedi.

Rucub, Filistinli liderlerin, Filistin devletinin, müzakereler ve halk direnişiyle kurulacağına inandığını söyleyerek, "Barış için elimizi uzatıyoruz. Dünyadan, dünyadaki son işgalin sona erdirilmesi için bize yardım etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Qays Abu Samra,Afra Aksoy


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.