Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

FETÖ üyelerini deşifre eden Belçikalı Türkün evi basıldı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sosyal medya hesabından terör örgütü ile irtibatlı Belçika'daki kurum veya kişilerin isimlerini paylaşan Türk vatandaşının evi 3 günde 2 kez basıldı.

20.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
FETÖ üyelerini deşifre eden Belçikalı Türkün evi basıldı

BRÜKSEL

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) püskürtülen darbe girişimi sonrası sosyal medya hesabından terör örgütü ile irtibatlı Belçika'daki kurum veya kişilerin isimlerini paylaşan Türk vatandaşının evi 3 günde 2 kez basıldı.

Belçika'da yaşayan Hasan Sarıgöz, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sosyal medya hesabında terör örgütüyle bağlantılı olduğunu belirttiği kurum ve kişilerin isimlerini paylaştı.

Paylaşımlarını "ifşa" olarak niteleyen Sarıgöz, "Cumartesi günü ifşa etmeye başladıktan sonra telefon trafiği yoğunlaştı. Türkiye'den arayanlar, araya arkadaş sokanlar, araya akraba sokanlar oldu. 'Bildiğim doğrulardan vazgeçmem, bu paylaşımları kaldırmam' dedim. Ertesi gün iş yerime geldim, çalışmaya başladım. Annemden telefon geldi, eve polisin baskın düzenlediğini söyledi." dedi.

"Paylaşımlarda kesinlikle şiddete yönlendirme yoktu"

Polisle yaptığı telefon görüşmesinde "halkı, bazı kurum ve kuruluşlar ve kişilere karşı şiddete ve galeyana yönlendirmekle" suçlandığını öğrendiğini kaydeden Sarıgöz, "Paylaşımlarda kesinlikle şiddete yönlendirme yoktu. Ancak vatandaşlara, bu insanlarla irtibatı ve alışverişi kesmeleri çağrısı yaptım." diye konuştu.

Özel birimlerle yapılan baskınlarda polisin evde molotof kokteyli, silah veya patlayıcı madde aradığının kendisine aktarıldığını söyleyen Sarıgöz, ikinci baskının da başka bir karakola ait polisler tarafından dün akşam saatlerinde, yine özel birimler eşliğinde yapıldığını anlattı.

"3 günde 2 baskın kesinlikle beklemiyordum"

Polislerin gelip dükkanından kendisini aldığını ve ellerini kelepçelediğini kaydeden Sarıgöz, "Bu kadar telefon aramasından sonra bu terör çetesi ve yardakçılarından böyle bir hamle bekliyordum. Ancak bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum. Benim beklediğim mahkeme kararı veya karakola davetti. Ancak bu şekilde adi bir terörist gibi, adi bir suçlu gibi 10 tane polis, 3-5 araba, özel birimlerle 3 günde 2 baskın kesinlikle beklemiyordum." değerlendirmesini yaptı.

"Gizli numaradan tehdit edildim"

Paylaşımların ardından tehdit telefonları da aldığını ifade eden Sarıgöz, şunları söyledi:

"Gizli bir numaradan beni aradılar. Tehdit savurdular. Tehditte, 'Seninle görüşeceğiz." dediler. Ben de 'Görüşelim, benim dükkanım var. Günde 14-15 saat oradayım. Evimin adresini de verebilirim. Zaten biliyorsunuz.' dedim. O da bana 'Bir tek sen yoksun, eşin var, annen var, babam var.' dedi."

Türkiye'de herhangi bir mal varlığının bulunmadığını, FETÖ'ye tepki gösterirken de herhangi bir beklenti içinde olmadığını kaydeden Sarıgöz, zaten ailesinin yüzde 90'ının Avrupa'da olduğunu, paylaşımların vatan ve devlet sevgisinin bir yansımasını oluşturduğunu bildirdi.

Belçikalı Türkler şaşkın

İki kez ifadeye gidecek olan Sarıgöz'e el konulan telefonunun da bu cuma günü verilmesi bekleniyor. 

Belçika'da yaşayan Türkler, PKK ve DHKP-C konusunda adım atmada "çok yavaş ve isteksiz" davranmakla eleştirdikleri Belçika'da bir Türkün evinin 3 günde 2 kez basılmasına ise anlam veremiyor.

PKK ve DHKP-C'de yavaş, Türk vatandaşında hızlı

Artan terör saldırılarına rağmen PKK'nın TV kanalları hakkında soruşturma başlatmayan Belçika yönetimi, Sabancı suikastı faillerinden DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ı da uzun süre yargılamamıştı. Suikasttan 20 yıl sonra geçen mayıs ayında Belçika'da yargılanmasına karar verilse de terörist Erdal firari olduğu için tutuklanamadı. 

Muhabir: Hasan Esen



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın