Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,212.89
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,359.00
BIST 100
9,067.44
Dünya

Filipinler Devlet Başkanı Duterte Trump'u aradı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'u telefonla aradığı bildirildi.

Ayşe Sarıoğlu  | 03.12.2016 - Güncelleme : 03.12.2016
Filipinler Devlet Başkanı Duterte Trump'u aradı

Ankara

MANILA

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin özel asistanı Bong Go'nun açıklamasına göre, Devlet Başkanı, Donald Trump'ı telefonla arayarak tebrik etti. Go, 7 dakikadan fazla sürdüğünü ifade ettiği görüşmenin "çok ilgi çekici ve canlı" geçtiğini, iki liderin birbirini ülkelerine davet ettiğini belirtti.

Bu arada Go'nun, Duterte'nin Trump'la yaptığı telefon görüşmesine dair sosyal medyada yayımladığı videoda, Devlet Başkanının, gülümseyerek "Mevcut bağları sürdüreceğiz ve ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkileri geliştireceğiz." dediği görüldü.

Öte yandan, Duterte görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Trump'un kendisine uyuşturucuya karşı savaşında şans dilediğini, kendisinin de ülkesinin ABD ile olan bağlarını sürdüreceği garantisi verdiğini kaydetti.

Duterte, "Bu sorunla baş etme yolumuzu anlıyor ve ben de bir ülkeyi korumakta yanlış bir taraf olmadığını söyledim. Bir anlamda çok cesaret vericiydi. Gerçekten ülkemizin iç işlerine karışacak son ülke olduklarını söylemek istediğini zannediyorum." ifadelerini kullandı.

Üslubu nedeniyle Trump'a benzetilen Duterte, eylülde ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşme öncesi, uyuşturucu ile mücadele konusundaki eleştirilere nasıl cevap vereceği sorusu üzerine, Obama ve ABD'ye karşı ağır ifadeler kullanmıştı. Kimsenin kendisine uyuşturucuyla mücadelede hesap soramayacağını dile getiren Duterte, görüşmenin ABD tarafından iptal edilmesinin ardından sarf ettiği sözler için pişmanlığını dile getirmişti.

Muhabir: Ayşe Sarıoğlu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın