Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,355.00
BIST 100
9,130.93
Dünya

Filistin'den BM'ye 'acil müdahale' çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, İsrail'in yıkım operasyonlarını durdurması ve Filistinlileri koruyacak önlemler alınması için BM'ye mektup gönderdi.

28.09.2016 - Güncelleme : 28.09.2016
Filistin'den BM'ye 'acil müdahale' çağrısı

RAMALLAH

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully'ye İsrail'in Filistinlilere ait yapılara yönelik yıkım politikasını durdurması için mektup gönderdiği bildirildi.

Filistin dışişleri bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamaya göre, Maliki, İsrail'in Filistinlilere ait yapılara yönelik yıkım politikasını durdurması için Ban ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) dönem başkanı Yeni Zelanda'nın Dışişleri Bakanı McCully'ye mektup gönderdi.

Maliki mektupta, "İsrail'in yıkım operasyonlarını durdurması, Filistinlileri koruyacak önlemler alınması ve Filistin'de işgalci bir güç olarak bulunan İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve ihlalleri konusunda hesap vermesi için acil bir müdahale gereklidir." ifadelerine yer verdi.

İsrail güçlerinin Filistinlilere ait yapıları ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı biliniyor. Filistin tarafı ve BM, bu yıkımların son dönemde artışa geçtiğini ifade ediyor.

Muhabir: Qays Abu Samra,Ayşe Sümeyra Aydoğdu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın