Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.30
BTC/USDT
70,050.00
BIST 100
9,093.79
Dünya

Finlandiya'da bıçaklı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı

Finlandiya'nın Turku kentindeki bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, sekiz kişi de yaralandı.

18.08.2017 - Güncelleme : 18.08.2017
Finlandiya'da bıçaklı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı

HELSİNKİ

Finlandiya'nın Turku kentindeki bıçaklı saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, sekiz kişi de yaralandı.    

Yetkililer,  kent merkezindeki saldırıya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Olayın yerel saatle 16.00 sıralarında meydana geldiğini, kimliği henüz tespit edilemeyen saldırganın bacağından vurulduktan sonra gözaltına alındığını açıklayan Polis Şefi Seppo Kolehmainen, şu şamada terör soruşturulmasının yürütülmediğini duyurdu. 

Olayda bir kişinin öldüğünü, sekiz kişinin de yaralandığını aktaran Kolehmainen, tüm yaralıların hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Hastaların tedavi edildiği Turku Üniversitesi Hastanesi yetkilileri de kendilerine 9 kişinin getirildiğini, birinin hayatını kaybettiğini, üçünün ise yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Finlandiya İçişleri Bakanı Paula Risikko ise saldırının ardından ülke çapında güvenlik önlemlerinin artırıldığını, polisin ilerleyen günlerde sokaklarda eskiye oranla daha fazla görünür olacağını ifade etti.

Bakan Risikko, havalanları, tren istasyonları ile ülke sınırlarında yeni önlemler alındığını kaydetti. 

Yekililer, saldırının nedenine ilişkin bir bilgi vermezken, soruşturmanın devam ettiğini, sabah yeni bir basın toplantısı düzenleneceğini duyurdu.

Turku, başkent Helsinki'nin yaklaşık 160 kilometre batısında bulunuyor.

AB, Finlandiya'daki bıçaklı saldırıyı kınadı

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya'nın Turku kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıyı kınadı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yaptığı yazılı açıklamada, "İspanya'daki korkunç olayın üzerinden henüz 24 saat geçmeden Finlandiya'nın Turku kentinde meydana gelen vahşi saldırıyı kınıyorum." ifadesini kullandı.

Juncker, düşüncelerinin saldırı kurbanları ve onların yakınlarıyla olduğunu, Finlandiya halkı, güvenlik güçleri ve Finlandiya Başbakanı Juha Sipila ile dayanışma içinde olduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın