Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,487.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla yeni bir zirve için hazırız

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesinin Ukrayna krizine çözüm bulmak ve Minsk Anlaşması'nı yürürlüğe koymak amacıyla Normandiya Formatı çerçevesinde yeni bir zirve için hazır olduğunu belirtti.

Ömer Aydın  | 16.08.2016 - Güncelleme : 16.08.2016
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla yeni bir zirve için hazırız

Ile-de-France

PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin Ukrayna krizine çözüm bulmak ve Minsk Anlaşması'nı yürürlüğe koymak amacıyla Normandiya Formatı çerçevesinde yeni bir zirve için hazır olduğunu belirtti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Hollande'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, görüşme talebinin Poroşenko tarafından geldiği ifade edilirken, Hollande'ın Kırım'ın illegal bir şekilde Rusya tarafından ilhakına dair Fransa'nın tutumunun değişmediğini aktardığı vurgulandı.

Ukrayna'nın doğusundaki şiddet olaylarının barışçıl bir şekilde çözülmesi için Normandiya Formatı çerçevesinde görüşmelerin gerekliliğine atıf yapılan açıklamada, güvenliğin tesis edilmesi, kalıcı ateşkes ve uluslararası kriterlere uygun şekilde Ukrayna yasalarına göre seçimlerin düzenlenmesi gibi şartların bölgede yürürlüğe geçmesi gerekli maddeler olarak sıralandı.

Açıklamada tüm tarafların, Minsk Anlaşması'nın tam olarak yürürlüğe girmesi ve taraflarca sadık kalınması üzerinde durulduğu belirtilirken, Hollande'ın bu hedeflere ulaşmayı zorlaştıracak her türlü gerilimden uzak durma çağrısı yaptığı ve Fransa'nın Normandiya Formatı çerçevesinde yeni bir zirve için hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

MUhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın