Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,213.89
ETH/USDT
3,574.00
BTC/USDT
71,048.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Köle ticaretine maruz kalanlar için acil düzenleme kararı aldık

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Libya'da köle ticaretine maruz kalan göçmenler için 'acil tahliye operasyonları' düzenleme kararı aldık." dedi.

30.11.2017 - Güncelleme : 30.11.2017
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Köle ticaretine maruz kalanlar için acil düzenleme kararı aldık

ABIDJAN

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya'da köle ticaretine maruz kalan göçmenler için "acil tahliye operasyonları" düzenleme kararı alındığını belirtti.

Fildişi Sahili'nde gerçekleştirilen 5. Afrika Birliği-Avrupa Birliği Zirvesi için bu ülkede bulunan Macron, düzenlediği basın toplantısında, zirveye katılan liderlerle Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satılması krizini müzakere ettiklerini söyledi.

Macron, "Hükümet yetkililerinin onayını alarak Libya'da köle ticaretine maruz kalan göçmenler için 'acil tahliye operasyonları' düzenleme kararı aldık." ifadesini kullanarak operasyonların birkaç gün veya birkaç hafta içinde başlayacağını bildirdi.

Kişi başı 400 avroya fiyatla satıldı

Ülkelerine geri dönmek isteyen göçmenlere olanak sağlamak amacıyla Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve BM'nin Uluslararası Göç Örgütüne destek verilmesi ve kaçakçıları etkisiz hale getirmek amacıyla ortak ve güçlendirilmiş önlemlerin alınması yönünde birtakım kararlar daha alındığını kaydeden Macron, kimliği tespit edilen kaçakçılara ve onlara yardım edenlere finansal yaptırım uygulanacağını dile getirdi.

Macron ayrıca Afrika Birliğinin "acil tahliye operasyonları" kapsamındaki adli işlemlerin sağlanması için soruşturma komisyonu oluşturacağını açıkladı.

CNN International, 14 Kasım'da, Libya'nın başkenti Trablus'ta Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını destekleyen görüntüler yayınlamış, birkaç dakika içinde 12 göçmenin kişi başı 400 avroya yakın bir fiyatla satıldığını öne sürmüştü.

Muhabir: Gülbahar Sayım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın