Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.30
BTC/USDT
70,395.00
BIST 100
9,090.18
Dünya

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: Trump'ın Kudüs kararı uluslararası hukuktan kopuk bir inisiyatif

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den bu kente taşıma kararının uluslararası hukuktan kopuk bir inisiyatif olduğunu söyledi.

Ömer Aydın  | 09.12.2017 - Güncelleme : 09.12.2017
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: Trump'ın Kudüs kararı uluslararası hukuktan kopuk bir inisiyatif

Ile-de-France

PARİS

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, BFMTV kanalında katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İnsanlığın olağanüstü gergin bir uluslararası ortamda olduğunu belirten Le Drian, "Sanıyorum özellikle Ortadoğu ve Yakındoğu'da, soğuk savaştan bu yana bu kadar zor bir dönem yaşamamıştık fakat bununla da sınırlı değil. Başkan Trump'ın, tam da bu dönemde, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme prensibi ve aynı anda ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma inisiyatifi uluslararası hukuktan kopuk bir inisiyatiftir." dedi.

Le Drian, Trump'ın bu kararının bölgede iki devletli bir çözüm uzlaşısını da sekteye uğrattığını vurguladı.

Fransız Dışişleri Bakanı, Fransa olarak bu kararı onaylamadıklarını ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açık bir şekilde bunu ifade ettiğini hatırlatarak, "Ben de bu sabah (dün) ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a bunu bir kez daha söyledim." diye konuştu.

Bakan Jean-Yves Le Drian, daha önce de France Inter radyosunda katıldığı bir programda, Trump'ın kararının uluslararası yasalara ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu belirtmiş ve bu inisiyatifin, barış sürecini başlatmaya engel olduğunu ifade etmişti.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın