Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,195.96
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,600.00
BIST 100
9,020.56
Dünya

Fransa Ekonomi Bakanı Macron istifa etti

Fransa Ekonomi Bakanı Macron istifa kararını açıklarken, gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık sinyali de verdi.

Ömer Aydın  | 30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Fransa Ekonomi Bakanı Macron istifa etti

Ile-de-France

PARİS

Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron'un, bir süredir beklenen istifa kararı resmiyet kazandı. Elysee Sarayı'nda Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştükten sonra bir açıklama yapan Macron, gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığının ilk sinyalini de verdi.

26 Ağustos 2014'te Ekonomi Bakanlığı'na getirilen Macron, 2 yıl süren tartışmalı bakanlık serüvenini noktaladı. Haftalardır istifa edeceği yönünde kulislerde konuşulan iddialar, Macron'un öğle saatlerinde bakanlık personeliyle görüşmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmek için Elysee Sarayı'na çıkmasıyla gerçeklik kazandı.

Görüşme sonrası Elysee'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı François Hollande, Ağustos 2014'ten bu yana yaptığı hizmetler için Emmanuel Macron'a teşekkür etti ve Michel Sapin'i Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak atadı." ifadelerine yer verildi.

Macron daha sonra Ekonomi Bakanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Özgür ve sorumlu olmak adına bir karar verdim, söyleme, teklifte bulunma, harekete geçme ve bir araya getirme adına, yeni bir umudun oluşumunun sorumlusu olmak için" sözleriyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağının sinyalini verdi.

Macron'un, "Gelecek yıldan itibaren, değerlerimiz, fikirlerimiz ve faaliyetlerimizin Fransa'yı değiştirmesi için her şeyi yapmaya kararlıyım." ifadeleri de adaylık ilanı olarak değerlendirildi.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın