Dünya

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: Tesettür mayosu yasağı ötekileştirmeye hizmet etmemeli

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, ülkedeki tesettür mayosu yasaklarına ilişkin, "Bazı belediyelerin aldığı yasak kararları, ötekileştirmeye ve Fransızları birbirine düşürmeye hizmet etmemeli." dedi.

24.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: Tesettür mayosu yasağı ötekileştirmeye hizmet etmemeli

PARİS

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkedeki tesettür mayosu yasaklarına ilişkin, "Bazı belediyelerin aldığı yasak kararları, ötekileştirmeye ve Fransızları birbirine düşürmeye hizmet etmemeli" değerlendirmesini yaptı.

Son günlerde ortaya çıkan tartışmalar ve dün Nice kentindeki plajda bir kadının elbiselerinin polis tarafından zorla çıkartılması görüntülerinin uluslararası boyutta tepki çekmesi sonrası Fransa İslam Konseyi (CFCM) yöneticileri ile bir araya gelen Cazeneuve, alınan kararlarda ve uygulamalarında kararlılık ve tarafsızlık olduğu kadar kardeşçe tutumun da gözetilmesi gerektiğini belirtti.

CFCM yöneticilerinin acil talebi sonrası gerçekleşen görüşme sonrası açıklama yapan Cazeneuve, "Bazı belediyelerin aldığı yasak kararları, ötekileştirmeye ve Fransızları birbirine düşürmeye hizmet etmemeli" ifadelerini kullandı.

"Her zamankinden daha fazla sükunete ve hoşgörüye ihtiyaç var" 

CFCM Başkanı Anouar Kbibech, ortaya çıkan görüntüler ve yasak kararlarından "derin üzüntü ve endişe duyduklarını" aktararak uygulamaların Fransa'nın tüm kesimlerinden tepki çektiğini söyledi. Kbibech, "Bugün özellikle tüm ötekileştirme çabalarından uzak, her zamankinden daha fazla sükunete ve hoşgörüye ihtiyaç var" dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ayrıca pazartesi günü, Fransa İslam Vakfı ile İçişleri Bakanlığında bir toplantı yapılacağı bilgisini verdi. Toplantıya Fransa İslam Vakfı yönetiminde yer alabilecek çeşitli sektörlerden temsilcilerin yanı sıra CFCM yöneticileri de katılacak.

Fransa'nın kuzeyinde bir kiliseye düzenlenen saldırı sonrası gündeme gelen, devlet destekli kurulacak Fransa İslam Vakfı'nın yönetimi ve işleyişi ile ilgili tartışmalar da devam ediyor.

Muhabir: Ömer Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.