Dünya

'Fransa'daki Çin kökenli vatandaşların güvenliği önceliğimizdir'

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa'da yaşayan Çin kökenli vatandaşların güvenliğinin öncelikleri olduğunu bildirdi.

28.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
'Fransa'daki Çin kökenli vatandaşların güvenliği önceliğimizdir'

PARİS

Fransa Dışişleri Bakanlığı, ülkede Çin kökenli vatandaşların güvenliğinin sağlanmasının öncelikleri olduğunu kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Çinli göçmen Shaoyo Liu'nun Paris'te öldürülmesi sonrası konunun aydınlatılması için başlatılan soruşturma devam ediyor. Fransa'da yaşaya Çin kökenli vatandaşların güvenliği önceliğimizdir. Son aylarda güvenlik tedbirleri artırılmıştır. Bunu da Pekin'deki yetkililere bildirdik." ifadelerine yer verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying ise Fransız yetkililerden saldırının aydınlatılması ve ülkedeki vatandaşlarının korunmasını talep ettiklerini açıklamıştı.

Paris'te önceki gün bir ihbar sonrası 19. bölgedeki adrese giden üç polise Liu'nun makasla saldırdığı öne sürülmüştü. Polis memurlarından birinin "nefsi müdafaa"da bulunarak Shaoyo'yu vurduğu belirtilmişti.

Shaoyo'nun, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri beklenirken hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ailesi ise Shaoyo'nun polise herhangi bir saldırıda bulunmadığını, olay sırasında mutfakta balık temizlediğini ve zilin çalınması üzerine kapıya elinde makasla çıktığını iddia etmişti.

Muhabir: Onur Usta

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.