Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,268.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Fransa'dan Rusya ve İran'a Suriye çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, "Rejime destek veren Rusya ve İran'a bu çıkmaza yol açan stratejiye son vermeleri çağrısında bulunuyorum. Aksi takdirde Halep'te işlenen savaş suçlarının ortağı olacaklar" dedi.

Onur Usta  | 26.09.2016 - Güncelleme : 26.09.2016
Fransa'dan Rusya ve İran'a Suriye çağrısı

Paris

PARİS

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Halep'teki saldırıların sona ermesi için girişimde bulunmamaları halinde Rusya ve İran'ın, "bölgede işlenen savaş suçlarının ortağı olacaklarını" söyledi.

Ayrault, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa, ABD ve İngiltere'nin girişimiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) konuyla ilgili acil toplandığını hatırlattı.

Esed rejiminin bölgede çatışmayı şiddetlendirme yolunu seçtiğini belirten Ayrault, "Oysa herkes Suriye'de siyasi çözümden başka bir yol olmadığını biliyor. Rejime destek veren Rusya ve İran'a bu çıkmaza yol açan stratejiye son vermeleri çağrısında bulunuyorum. Aksi takdirde Halep'te işlenen savaş suçlarının ortağı olacaklar." ifadelerini kullandı.

Ayrault, BMGK'daki toplantıda Halep'te sivilleri tehdit eden çatışmaların sona ermesi için gerekli perspektifin oluşturulması ve bölgeye insani yardımların ulaştırılmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Onur Usta

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.