Dünya

Gazzeli engellilerden 'Ebu Süreyya' için protesto gösterisi

Gazze'deki bedensel engelliler, İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinli İbrahim Ebu Süreyya için protesto gösterisi düzenledi.

21.12.2017 - Güncelleme : 21.12.2017
Gazzeli engellilerden 'Ebu Süreyya' için protesto gösterisi Fotoğraf: AA/Ali Jadallah

GAZZE

Gazze'de onlarca bedensel engelli, İsrail askerlerinin, kendileri gibi engelli olan Filistinli İbrahim Ebu Süreyya'yı (29) şehit etmesine karşı bir protesto gösterisi düzenledi.

Ulusal Toplumsal Rehabilitasyon Merkezi tarafından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Gazze'deki binasının önünde düzenlenen gösteriye katılanlar, "Engellilerin korunması uluslararası bir görevdir." yazılı pankartlar taşıdı.

Merkezin İcra Direktörü Fatıma el-Gusayn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gösteriyi, mesajımızı ABD'nin Kudüs kararını reddettiğimizi uluslararası kurumlara ifade etmek ve İsrail askerlerinin barışçıl gösteriye katılan Ebu Süreyya'yı hedef alması konusunun araştırılması araştırılması gerektiğini iletmek için düzenledik." dedi.

"İsrail askerleri 2000 yılından beri yaklaşık 800 engelliyi hedef aldı"

Gusayn, uluslararası toplumdan, uluslararası anlaşmalar ve yasalar çerçevesinde Filistinli sivilleri ve engellileri korumasını talep etti.

Ulusal Toplumsal Rehabilitasyon Merkezi, İsrail askerlerinin 2000 yılından beri yaklaşık 800 engelliyi hedef aldığını belirtiyor.

Ebu Süreyya, İsrail askerlerinin 15 Aralık'ta Gazze'nin doğusunda ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. Ebu Süreyya, İsrail'in 2008'de Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında iki bacağını kaybetmişti.

Muhabir: Nour Mahd Ali Abu Aisha,Ali Semerci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.