Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.30
BTC/USDT
70,654.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Gökoğuz Yeri’nde Recep Tayyip Erdoğan kreşi açıldı

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Kıpçak köyünde TİKA’nın katkılarıyla açılan kreşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi.

28.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
Gökoğuz Yeri’nde Recep Tayyip Erdoğan kreşi açıldı

GÖKOĞUZ YERİ

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Kıpçak köyünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkılarıyla açılan kreşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi.

Kıpçak köyünde yapılan 100 öğrenci kapasiteli kreşin açılışına, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, Türkiye’nin Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, TİKA Moldova Koordinatörü Canan Alpaslan ve çok sayıda davetliyle köylüler katıldı.

Büyükelçi Kartal, burada yaptığı konuşmada, çocukların her millet için çok önemli olduğunu, onların en iyi şekilde yetişmesi için herkesin büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Çocukları kendi ayakları üzerinde duracak şekilde yetiştirmenin önemine işaret eden Kartal, "Çocukları yetiştirmenin yolu, kreşlerden, 'uşak bahçeleri'nden geçiyor. Kendi aralarında, buralarda ne kadar mutlu yaşar ve büyürlerse gelecekte de o denli mutlu insanlar olabilirler. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Gökoğuz Yeri yönetimi de bu bilince sahip. Türkiye olarak elimizden gelen desteği her zaman kardeşlerimize göstermeye çalışıyoruz. TİKA ne yaparsa yapsın her zaman en iyisini yapar. Cumhurbaşkanımızın da isminin verildiği çok güzel bir eser, Gökoğuz halkının hizmetinde olacak." diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık da Türk halkının Gökoğuz halkını çok sevdiğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını Kıpçak halkına iletti.

Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından birinin TİKA olduğunu ifade eden Kocabıyık, "Bu kreş iki soydaş halkın çok anlamlı bir eseri olarak ortaya çıktı. Okul öncesi eğitim çocuklarımız için çok önemli. Okula gitmeden önce kreş eğitimi alan çocuk bütün hayatı boyunca başarılı bir eğitim süreci yaşıyor. Okul öncesi eğitim çok önemli. Güzel bir eser kazandırılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TİKA Moldova Koordinatörü Alpaslan da kurumun bölge halkının refahı için çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.

Alparslan, Gökoğuz Yeri'nin başkenti Komrat ve diğer şehirlerde de kreşler yapacaklarını, su ve kuyu projelerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.