Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.90
BTC/USDT
70,385.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Halep'teki gelişmeler alarm verici'

BM İnsani İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı O'Brien, Halep'le ilgili, "200 bin ila 300 bin arasında insan kuşatma riski altında ve hastaneler, diğer sivil altyapı savaştan etkilendi." dedi.

21.07.2016 - Güncelleme : 21.07.2016
'Halep'teki gelişmeler alarm verici'

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye'nin Halep kentindeki son gelişmelerden dolayı tehlike ikazında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, basın toplantısında, Stephen O'Brien'ın Suriye'nin Halep kentindeki en son gelişmelerin alarm verdiğini içeren açıklamasına değindi.

Stephen O'Brien, konuyla ilgili açıklamasında, Halep şehrinin doğusunda bulunan Castello yolunun kapatılmasının ardından sivil, insani ve ticari hareketlerin durma noktasına geldiğini, huzur bozan gelişmelerin "alarm verici" olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Tahminen 200 bin ila 300 bin arasında insan kuşatma riski altında ve hastaneler ile diğer sivil altyapı savaştan etkilendi." ifadesini kullanan O'Brien, "BM ve ortaklarımız olarak, hala insani ihtiyaçlara yanıt vermekte biraz stokumuz olsa da Halep'in doğusundaki gıdanın önümüzdeki ayın ortasında tükenmesi bekleniyor." dedi.

O'Brein, en öncelikli konularının, Halep'in doğusuna yeniden ulaşımın sağlanarak Türkiye'den sınır ötesi konvoylar ve operasyonlarla gıda, tıbbi malzeme ve yakıt gibi hayat kurtarıcı kritik malzemelerin devamının sağlanması olduğunu bildirdi.

Suriye'deki çatışmanın bütün taraflarına, "Ülke genelinde kuşatılmış ve zor ulaşılan yerlerde milyonlarca kişiye koşulsuz, engelsiz ve sürekli erişim sağlanması" çağrısında bulunan O'Brien, "Tüm kuşatmaların kaldırılmasını, insani ve tıbbi yardım görevlilerinin güvenliğine saygı gösterilmesini, sivillerin ve sivil altyapının korunmasının sağlanmasını" istedi.

Muhabir: Selçuk Acar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın