Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Dünya

Hamas'tan Dünya Kudüs Günü mesajı

Hamas Sözcüsü Berhum, "Dünya Kudüs Günü, Kudüs'ün ve Filistin'in ümmetin kalbindeki ve vicdanındaki yerinin teyididir. Ümmet oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadı, unutmayacaktır." dedi.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
Hamas'tan Dünya Kudüs Günü mesajı Fotoğraf: AA/Mohammed Al Aloul

GAZZE

Hamas tarafından, her yıl ramazan ayının son cumasında kutlanan Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yayınlanan mesajda, oynanan oyunlara ve kurulan komplolara rağmen İslam aleminin Kudüs'ü ve Filistin'i unutmadığı belirtildi.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Dünya Kudüs Günü, Kudüs'ün ve Filistin'in ümmetin kalbindeki ve vicdanındaki yerinin teyididir. Ümmet oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs'ü unutmadı, unutmayacaktır." ifadelerine yer verdi.

Kudüs'ün kurtuluşu için İsrail'le girilecek gerçek bir mücadelede ümmetin birlik ve beraberliğini, gücünü yeniden kazanmasının zaman meselesi olduğunu vurgulayan Berhum, Kudüs'ün kurtarılmasının herkesin görevi olduğuna işaret etti.

Müslümanlara Filistin'e ve direnen Filistin halkına destek verme çağrısı yapan Berhum, Hamas ve Filistin halkının da bedeli ne olursa olsun direniş seçeneğinden vazgeçmeyeceğini kaydetti.

Hamas daha önce yaptığı açıklamada, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria ile Gazze'deki Filistinlilere, İsrail'e karşı temas noktalarında gösteri düzenleme çağrısında bulunmuştu.

Muhabir: Eshat Fırat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.