Dolar
32.38
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,849.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Hitler'in doğduğu ev yıkılacak

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka, Hitler'in doğduğu evin yıkılacağını açıkladı.

17.10.2016 - Güncelleme : 18.10.2016
Hitler'in doğduğu ev yıkılacak

VİYANA 

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Adolf Hitler'in doğduğu eve ilişkin yaptığı açıklamada, "Hitler'in doğduğu ev yıkılacak. Temeli durabilir ancak üzerine yeni bir yapı inşaa edilecek. Bu yeni yapılacak bina ya hayır kurumlarına ya da kamunun kullanımına tahsis edilecek." dedi.

Sobotka, Die Presse gazetesine verdiği demeçte, Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Braunau bölgesinde bulunan Adolf Hitler'in doğduğu evin yıkılacağını, yerine inşaa edilecek binanın yardım kuruluşlarına ya da kamuya tahsis edileceğini bildirdi.

Sobatka, "Hitlerin doğduğu ev yıkılacak. Temeli durabilir ancak üzerine yeni bir yapı inşaa edilecek. Bu yeni yapılacak bina ya hayır kurumlarına yada kamunun kullanımına tahsis edilecek." ifadesini kullandı.

Bilirkişilerin oluşturduğu komisyonun, evinin yıkılması yönünde karar verdiğini vurgulayan Sobotka, yıkım işleminin hızla gerçekleşmesi için Meclis sürecinin başlatılacağını kaydetti.

Hitler'in doğduğu evin aşırı sağcı Neonaziler tarafından ziyaret edilen bir sembole dönüşmesini istemediklerine işaret eden Sobotka, evin kamulaştırılmasına öngören yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda Meclis'te tartışılacağını ve yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesini beklediklerini aktardı.

Avusturya hükümeti, ev sahibi Gerlinde Pommer'in satışına izin vermediği eve kamulaştırma yoluyla el koyacak.

Muhabir: Aşkın Kıyağan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın