Dünya

İHH'nın Arakanlılar'a yardımları sürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarına, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Sittwe, Maundaw ve Buthidaung bölgelerine yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

10.02.2018 - Güncelleme : 10.02.2018
İHH'nın Arakanlılar'a yardımları sürüyor

İSTANBUL

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarına, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Sittwe, Maundaw ve Buthidaung bölgelerine yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, vakıf, Arakan'daki krizin başladığı 24 Ağustos'tan bugüne kadar 735 bin 200 Arakanlı'ya birçok kalemde yardım malzemesi ulaştırdı.

Vakıf çalışanları bölgede incelemelerini sürdürürken, kriz öncesi ve sonrası Bangladeş'e sığınan Arakanlı sayısı 1 milyon 200 bini geçti.

İHH, hem Arakan'da hayata tutunmaya çalışan hem de Bangladeş'e göç eden Arakanlılar'a yardım ulaştırmaya devam ediyor. Yardımlar, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kamplarına, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Sittwe, Maundaw ve Buthidaung bölgelerinde gerçekleştirildi.

Birçok farklı kalemde yardımlar

Hayırseverlerin destekleriyle İHH tarafından Arakanlı mültecilere yapılan yardım kalemleri arasında gıda, barınma, hijyen, temiz su, sağlık ve giyim yardımları bulunuyor.

Bugüne kadar 64 bin 567 adet gıda paketi, günlük 9 bin kişiye sıcak yemek, 16 bin 302 aileye pişirilmiş et, 0-4 yaş bebek ve çocuklara 3 bin 850 adet mama dağıtımı gerçekleştirildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren İHH ekipleri 8 bin 886 kıyafet paketi, 7 bin 333 aileye mutfak ve yaşam malzemeleri, 5 bin şemsiye, 4 bin 300 aileye de nakit para yardımlarını ulaştırdı.

Bugüne kadar 20 bin 385 aileye battaniye, 10 bin kazak, bin 500 geleneksel şal ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, 12 bin 865 aileye tente, 11 bin 340 aileye hasır, 945 aileye bambudan yapılan barınak imkanı sağlandı.

Mültecilerin temiz su ihtiyacının karşılanması için kamp ve çeşitli bölgelerde 113 su kuyusu hizmete açılırken, hijyen paketi dağıtımları devam ediyor.

Eğitim ve rehabilitasyon için 2 merkezin yapımı tamamlanırken, 3 çocuk rehabilitasyon merkezinin inşası sürüyor.

Hayırseverler, Arakan'da yaşanan kriz için bütün operatörden ARAKAN yazıp 3072'ye kısa mesaj atarak 5 lira bağışta bulunabiliyor.

Muhabir: Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın