Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.90
BTC/USDT
69,905.00
BIST 100
9,097.52
Dünya

'IKBY'ye doğru göç dalgası yaşanabilir'

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, DAEŞ'in kontrolündeki Musul'a başlatılacak asıl operasyon sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne doğru yeni bir göç dalgasının yaşanabileceğini belirtti.

İdris Okuducu  | 25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
'IKBY'ye doğru göç dalgası yaşanabilir'

Arbil

MUSUL

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, DAEŞ'in kontrolündeki Musul'a başlatılacak asıl operasyon sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) doğru yeni bir göç dalgasının yaşanabileceğini belirtti.

Operasyonun gidişatını yakından takip etmek için Musul'un Mahmur ilçesindeki Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığını ziyaret eden Cuburi, burada askeri yetkililerle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Cuburi, kenti kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanması için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini ifade etti.

Cuburi, operasyon sırasında IKBY'nin de üzerine düşen görevi iyi bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Bölgedeki tüm siyasi tarafların söz konusu operasyonun ne kadar önemli olduğunun farkına varması lazım ve bu çerçevede gerekli hassasiyetler gösterilmeli." dedi. 

Operasyonun birinci aşamasında bölgede mahsur kalan sivillerin en az zararla kurtarılmasının hedeflendiğini aktaran Cuburi, "Musul kentinin geri alınması için başlatılacak operasyon sırasında Kürdistan Bölgesi'ne doğru yeni bir göç dalgası meydana gelecek. Bu yüzden önemli ve ciddi hazırlıklar yapılmalıdır." diye konuştu.

DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde mahsur kalan sivillerin de zaferi dört gözle beklediğini aktaran Cuburi, söz konusu operasyonun hayati öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: İdris Okuducu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın