Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.50
ETH/USDT
3,577.00
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
8,994.47
Dünya

İkizini ve annesini kaybetti kendisi yaşam mücadelesinde

Suriye’de Esed rejiminin kuşatmasındaki bölgede sivil katliamı yapan savaş uçakları, 6 yaşındaki ikizleri birbirinden ayırdı. Yaralı kurtulan ikizlerden Sabah Şeyh Kasım, bombardımanda annesini de kaybetti.

28.09.2016 - Güncelleme : 28.09.2016
İkizini ve annesini kaybetti kendisi yaşam mücadelesinde

HALEP

Esed ordusu ve Rusya, Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde, yaklaşık 1 aydır kuşatmada tuttukları kent merkezinin doğusunu yoğun hava saldırılarıyla vuruyor. 

Rejimin 19 Temmuz'da ateşkesi bitirmesiyle şiddetlenen saldırılarda 500'e yakın sivil hayatını kaybederken, bin 600'den fazlası yaralandı. 

Savaş uçaklarının dün akşam Şear semtine yağdırdığı bombalarla 5 katlı bir bina tamamen yıkıldı.

Enkaz altında kalan 4 aileye ulaşm​aya çalışan sivil savunma ekipleri, uzun uğraşlardan sonra 4 kişilik Kasım ailesi tespit etti.

Ancak ekipler anne Haya Ahtarini'nin (25) cansız bedenine ulaştı.

Baba Hazım Şeyh Kasım ile 1 yaşındaki kızı Ayşe Şeyh Kasım'ı sağ kurtaran sivil savunma ekipleri, Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı çocukları enkazdan ağır yaralı çıkardı.

Yaralalıların ve annenin cansız bedeninin sahra hastanesine getirilmesinin ardından 6 yaşındaki Sabah ve Rağed'in ikiz olduğu fark edildi.

Ancak sağlık ekiplerinin kısıtlı imkanlarla yaptıkları müdahalede kurtarılamayan Rağed hayatını kaybetti.

"Sığınak avcısı" bombalar

Kent merkezinin doğusunu vuran Rus savaş uçakları, en fazla tahribatı "nüfuz edici" bombalarla yapıyor. Bu tür bombalar, "sığınak avcısı" olarak da biliniyor. 

Haleplilerin etkisini depreme benzettikleri "sığınak avcıları", zemine isabet etmesi halinde 5 ila 7 metre derinliğinde çukurlar açıyor.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın