Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.90
ETH/USDT
3,577.50
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: Kriz derinleşirse bunun yansımaları IKBY ile sınırlı kalmaz

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, IKBY'de devam eden hükümet karşıtı gösterilerden dolayı krizin derinleşebileceği uyarısında bulundu.

18.12.2017 - Güncelleme : 18.12.2017
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi: Kriz derinleşirse bunun yansımaları IKBY ile sınırlı kalmaz

BAĞDAT

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, yaptığı yazılı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) devam eden hükümet karşıtı gösterilere ilişkin, "Kürt vatandaş, geciken maaşların ödenmesi konusunda acil çözüm beklerken, merkezi yönetimle kuzey bölgesel yönetimi arasındaki krizin yansımalarının faturasını ödemeye terk edildi. Kuzeydeki kriz derinleşirse bunun yansımaları IKBY ile sınırlı kalmaz." ifadelerini kullandı. 

İki yönetim arasındaki krizin acilen çözülmesi çağrısı yapan Allavi, Süleymaniye ve çevresinde yaşanan gösterilere karşı merkezi yönetimi sorumlu davranmaya çağırdı.

Süleymaniye kent merkezinde bu sabah bir araya gelen bazı öğretmenlerin maaş kesintisi ve yolsuzluk karşıtı gösterisi kısa bir süre içerisinde kitlesel protestoya dönüşmüştü. Göstericiler daha sonra Piremegron kasabasındaki bazı siyasi partilere ait binalar ve kaymakamlık binasını ateşe vermişti. Olaylarda 2 kişi yaralanmıştı. 

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın