Dolar
32.34
Euro
34.92
Altın
2,220.62
ETH/USDT
3,559.10
BTC/USDT
70,707.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye'den Irak ekonomisine destek vermesini istedik

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'den Musul ve diğer kentlerdeki alt yapı çalışmalarına destek vermesini istediklerini belirtti.

Haydar Hadi  | 23.08.2017 - Güncelleme : 23.08.2017
Irak Dışişleri Bakanı Caferi: Türkiye'den Irak ekonomisine destek vermesini istedik

Baghdad

BAĞDAT 

Bağdat'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dışişleri konutunda bir araya gelen Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Caferi, "Çavuşoğlu'nun ziyaretinin başta Musul olmak üzere terörle mücadele konusunda başarıların yaşandığı bir döneme denk gelmesi önemli." dedi.

Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmede "ekonomik, siyasi ve güvenlik ilişkilerini detaylı şekilde ele aldıklarını, iki ülke arasındaki dış ticaretin güçlendirilmesine vurgu yaptıklarını" anlatan Caferi, terör örgütü DEAŞ'ın terk ettiği bölgelerde alt yapının zarar gördüğüne işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye'den alt yapı çalışmaları ile bölgelerin yeniden kalkındırılması için Irak ekonomisine destek vermesini istedik. Türkiye'nin diğer dost ülkelerle birlikte Musul ve diğer bölgelerdeki alt yapının yeniden inşası ve güçlendirilmesinde rol almasını temenni ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tehdit unsuru haline gelmiş olan terör örgütlerine karşı İran'la müşterek hareket yapılmasının her an gündemde olduğu şeklindeki açıklamalarının hatırlatıldığı soruya Caferi şöyle yanıt verdi:

"PKK, Irak'ta DEAŞ saldırılarından sonra yaşanan güvenlik zafiyeti ve krizden dolayı bazı bölgelere yayıldı. Onları buraya Irak getirmedi. Bu istisnai bir durumdur. Irak'ın bölgesel ve uluslararası çatışma sahasına dönüşmesine izin vermeyiz. Egemenliğimizi ve Irak Silahlı Kuvvetlerini ihlal etmeyecek her türlü görüşme ve işbirliğine ise hazırız. Herhangi bir silahlı grubun komşu ülkelere karşı hamlelerde bulunmasına da izin vermeyiz. Farklı ülkelerden eksen oluşturulup bir hareket başlatılacaksa bu görüşmelerde bizim de yer almamız gerekecektir." 

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın