Dünya

Irak Meclis Başkanı Cuburi'den "acil tavır" çağrısı

Irak Meclis Başkanı Cuburi, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ı, parlamento binasının basılmasına "acil tavır" göstermeye çağırdı.

30.04.2016 - Güncelleme : 30.04.2016
Irak Meclis Başkanı Cuburi'den "acil tavır" çağrısı

BAĞDAT

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a, yanlılarının parlamento binasını basması üzerine "acil tavır" ortaya koyma çağrısı yaptı.

Cuburi, yaptığı yazılı açıklamada, Sadr'ı parlamento binasının basılması karşısında acil tavır göstermeye çağırarak, milletvekillerine karşı herhangi bir saldırının devletin prestijine zarar vereceğini belirtti.

"Vatanımızı kaostan kurtarmak için ortaklarımızla uygun kararlar almakta tereddüt etmeyiz" ifadelerini kullanan Cuburi, şöyle devam etti:

"Yürütme kurulunun gücü halkın iradesini yansıtıyor. Milletvekilleri de halkın hizmetçileri ve temsilcileridir. Bunlara saldırı, devletin prestijine saldırı niteliğindedir. Devleti muhafaza etmek ve aşmamız gereken riskli bir dönemden geçen Irak'ın selameti bizim için önemlidir. DAEŞ, güvenlik zafiyeti bekliyor ve buna izin vermememiz gerekiyor."

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın