Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.80
BTC/USDT
69,753.00
BIST 100
9,069.64
Dünya

Irak'ta Sadr'dan İbadi'ye 'reform' tepkisi

Iraklı Şii lider Sadr, Başbakan İbadi'den meclisin tanıdığı süre içerisinde köklü bir reform gerçekleştirmesini isteyerek, halkı hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Haydar Hadi  | 29.03.2016 - Güncelleme : 30.03.2016
Irak'ta Sadr'dan İbadi'ye 'reform' tepkisi

Baghdad

BAĞDAT

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Başbakan Haydar el-İbadi'den meclisin tanıdığı süre içerisinde köklü bir reform gerçekleştirmesini isteyerek, halkı hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

Sadr'ın temsilcilerinden Ali Simesim, başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerindeki eylemcilere Sadr'ın açıklamasını okuyarak, Sadr'ın İbadi'nin teknokratlar hükümeti kabinesini parlamento tarafından verilen süre içerisinde sunmasını istediğini belirtti.

Açıklamada Sadr'ın İbadi'ye yönelik şu ifadelerine yer verildi:

"Resmi televizyondaki konuşmanda (İbadi) köklü reformlarının en azından birinci aşamasını açıklamanı bekliyorduk ancak mazlum halkı hayal kırıklığına uğrattın. Meclis sana bu konuda süre tanıdı. Eğer bu reformları açıklaman perşembe gününü geçerse mecliste senden güvenoyunu çekmeye kadar gideriz ve eli kolu bağlı seyirci kalmayacağız."

Irak Parlamentosu, İbadi'ye teknokratlar hükümeti kabinesini kurması için önümüzdeki perşembe gününe kadar süre vermişti.

İbadi, parlamentodan, teknokratlar hükümetine karşı tutumunu açıkça belirlemesini istemişti. İbadi, "Parlamentonun teknokratlar hükümetinin siyasi partilerin içinden veya dışından kurulması gerektiğiyle ilgili tutumunu açıkça belirlemesi gerekiyor. Meclis tarafından reddedilecek bir kabineyi sunmak akıllıca olmaz." açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın