Dolar
32.33
Euro
34.96
Altın
2,214.73
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,805.00
BIST 100
9,057.42
Dünya

Irak'ta Şii lider Sadr'ın İran'a gittiği iddiasına Ahrar Grubu'ndan açıklama

Irak'ta Ahrar Grubu, Sadr'ın İran'a gittiği iddialarına dair, "Bu ziyarete dair bilgimiz yok. Sadr'ın ailesinin bir kısmı Irak'ta olduğu gibi bir kısmı da Beyrut ve Tahran'dadır." açıklamasını yaptı.

Haydar Hadi  | 03.05.2016 - Güncelleme : 03.05.2016
Irak'ta Şii lider Sadr'ın İran'a gittiği iddiasına Ahrar Grubu'ndan açıklama

Baghdad

BAĞDAT

Irak'ta Sadr hareketine bağlı Ahrar Grubu'ndan, Mukteda es-Sadr'ın İran'a gittiği yönündeki iddialara dair, "Bu ziyarete dair bilgimiz yok. Sadr'ın ailesinin bir kısmı Irak'ta olduğu gibi bir kısmı da Beyrut ve Tahran'dadır." açıklaması yapıldı.

Şii lider Sadr'a bağlı mecliste 34 sandalyesi bulunan Ahrar Grubu'nun Başkanı Ziya el-Esedi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sadr'ın İran'a gittiği yönündeki iddiaların "şaşırtıcı boyut" aldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sadr'ın eğer gerçekten gittiyse İran ziyareti konusu şaşırtıcı bir boyut aldı. Bu ziyarete dair bilgimiz yok. Sadr'ın ailesinin bir kısmı Irak'ta olduğu gibi bir kısmı da Beyrut ve Tahran'dadır ve onları bazen ziyarette bulunuyor. Sadr'ın birçok ülkeyle sosyal, siyasal ve bilimsel anlamda ilişkileri söz konusu."

"Sadr, İran'da yarım yüzyıl da kalsa Irak'ın çıkarına olmayan hiçbir emir ya da baskıya boyun eğmeyecek" denilen açıklamada, "Sadr, babasının İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı saygı duyma ve dayanışma fetvasına hala bağlıdır. Sadr, herhangi bir Arap ve Müslüman ülkesine karşı da saygı ve dayanışma içerisinde." ifadelerine yer verildi.

Irak medyasında dün, Şii lider Sadr'ın Necef'ten İran'ın başkenti Tahran, oradan da Kum kentine gittiği yönünde haberler yer almıştı.

Muhabir: Haydar Hadi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın