Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.45
ETH/USDT
3,553.40
BTC/USDT
70,813.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'İran'da sosyal medya uygulamaları kapatılabilir'

İran Başsavcısı Muntazeri, "Batı'nın sahip olduğu tüm imkanlarıyla Müslüman toplumlara karşı kültürel savaşa girdiğini" belriterek, ülkedeki sosyal medya uygulamalarının kapatılabileceğini söyledi.

11.03.2017 - Güncelleme : 11.03.2017
'İran'da sosyal medya uygulamaları kapatılabilir'

İSTANBUL

İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkedeki sosyal medya uygulamalarının kapatılabileceğini belirtti.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende konuşan Muntazeri, "İnternetin birtakım avantajları olsa da oldukça tehlikeli bir cehennem yatağına dönüşebiliyor." dedi.

İnternetin kısıtlanmasına gelen tepkilere de işaret eden Muntazeri, "Bize, 'Şu uygulamayı kapatmayın halkın özgürlüğünü elinden almayın' diyorlar. Bu nasıl özgürlük?" ifadelerini kullandı.

"Batı'nın sahip olduğu tüm imkanlarıyla Müslüman toplumlara karşı kültürel savaşa girdiğini" öne süren Muntazeri, Çin'i internet kısıtlamaları konusunda örnek göstererek, "Nüfusunun az bir kısmı Müslüman olan Çin, Batı kültürünün ülkeye girişine izin vermiyor. O halde biz neden bunu yapmayalım?" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 2013'te göreve geldiğinde halka daha özgür bir basın ve internet sözü vermişti ancak Ruhani'nin bu sözleri özellikle muhafazakar muhalefet tarafından eleştirilerin hedefi olmuştu.

Muhabir: Ahmet Dursun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.