Dünya

İran'ın Suriye'de Rusya ve ABD endişesi

İran dini lideri Hamaney'in Başdanışmanı Safevi, ABD ve Rusya'nın Suriye'de gizli anlaşma yaparak İran'ın çıkarlarını gözardı edebileceğini belirtti.

25.09.2016 - Güncelleme : 25.09.2016
İran'ın Suriye'de Rusya ve ABD endişesi

İSTANBUL

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya'nın Suriye'de gizli anlaşma yaparak İran'ın çıkarlarını gözardı edebileceğini söyledi.

Devlet televizyonunda bir programda konuşan Safevi, "Umuyorum şu anda ABD ve Rusya arasındaki mevcut mekanizmayla Ruslar aldatılmaz." dedi.

ABD'nin çıkarlarının daha fazla korunduğu ya da İran'ın çıkarlarının gözardı edildiği bir anlaşma yapılmamasını umduklarını belirten Safevi, siyasette güven kavramının olmadığını vurguladı.

Safevi, "İran, iki güç ABD ve Rusya'nın Suriye'de gizli anlaşma yaparak İran'ın çıkarları ve payının gözardı edilmemesi için dikkatli olmalıdır." ifadesini kullandı.

Muhabir: Ahmet Dursun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın