Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,523.30
BTC/USDT
69,653.00
BIST 100
9,068.86
Dünya

İrlandalı siyasiden AB'ye aşırı sağ yükselişi suçlaması

İrlanda'daki İşçi Partisi lideri Howlin, "AB kurumları, aşırı sağın, yabancı düşmanlığının ve aşırı milliyetçi siyasi hareketlerin birçok Avrupa ülkesinde tutunacak zemin kazanmasına katkı sağlıyor." dedi.

İnci Gündağ  | 22.11.2016 - Güncelleme : 22.11.2016
İrlandalı siyasiden AB'ye aşırı sağ yükselişi suçlaması

London

LONDRA

İrlanda'daki İşçi Partisi lideri Brendan Howlin, bazı Avrupa ülkelerindeki "aşırı sağ, yabancı düşmanlığı ve aşırı milliyetçi siyasi hareketlerin" yükselişiyle ilgili Avrupa Birliği (AB) kurumlarını suçladı.

Howlin, İrlanda'nın önde gelen, "The Irish Times" gazetesine verdiği mülakatta, Avrupa'nın karşı karşıya kalacağı bir sonraki krizin ekonomik değil, siyasi olacağına inandığını dile getirdi.

AB'nin yeteri kadar büyüklük göstermemesinin Yunanistan'daki krizin kötüleşmesine ve popülist sağ hareketlerin artmasına sebep olduğunu savunan Howlin, "Kriz döneminde, Avrupa'nın kurumlarının AB projesine iyi hizmet verdiğini düşünmüyorum. Yunanistan'daki, gayet idare edilebilir krizin genişlemesine izin verdiler ve tabiki de bunu takiben uluslararası bir bankacılık krizi yaşandı. Birlik ekonomik bir topluluk olarak başladı ancak siyasi bir inşa." değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin, hazır olmadığı ve standartlara uymadığı halde İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkeleri de üyeliğe alarak genişlediğine dikkati çeken Howlin, "Bunlar Avrupa'yı demokratikleştirmek için yapıldı. Tutarsız politikalar aracılığıyla kaynaklar aktarıldı." dedi.

Howlin, "AB kurumları, aşırı sağın, yabancı düşmanlığının ve aşırı milliyetçi siyasi hareketlerin birçok Avrupa ülkesinde tutunacak zemin kazanmasına katkı sağlıyor." diye konuştu.

Altı aydır İşçi Partisinin liderlik koltuğunda oturan Howlin, 2011-2016 yıllarında Kamu Harcamaları Bakanı olarak görev yapmıştı.

Muhabir: İnci Gündağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.