Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,552.30
BTC/USDT
70,450.00
BIST 100
9,072.88
Dünya

İsrail, Filistin radyosunu kapattı

İsrail'in, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde "şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle bir Filistin radyosunu kapattığı ve 5 basın mensubunu gözaltına aldığı bildirildi.

31.08.2016 - Güncelleme : 31.08.2016
İsrail, Filistin radyosunu kapattı

KUDÜS 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ordu güçlerinin El-Halil kentinin Dura ilçesinde "İsrail'e yönelik saldırıları onayladığı ve kışkırtıcı yayınlar yaptığı" gerekçesiyle "Sanabel" radyosunun kapatıldığı belirtildi.

Radyonun İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'in koordinasyonuyla kapatıldığı ifade edilen açıklamada, radyodaki ekipmana el konulduğu ve 5 basın mensubunun gözaltına alındığı kaydedildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordu güçleri, "Sanabel" radyosunu 3 ay süreyle kapattı ve radyonun Genel Müdürü Ahmed Semih ed-Deraviş'in de aralarında bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldı.

İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Hıdır Adnan AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu radyonun kapatılmasını "Filistin medyasına yönelik korsan bir eylem" olarak nitelendirdi.

Muhabir:Ala er-Rimavi,Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın