Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.90
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström: Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınıyoruz

İsveç Dışi̇şleri Bakanı Wallström, Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadıklarını belirtti.

Atila Altuntaş  | 20.03.2017 - Güncelleme : 20.03.2017
İsveç Dışişleri Bakanı Wallström:  Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınıyoruz

Stockholms Lan

STOCKHOLM

İsveç Dışi̇şleri Bakanı Margot Wallström, Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadıklarını belirtti.

Wallström, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuri̇yeti̇'ni̇n Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı ilhakının 3. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve işgalinden bu yana 3 yıl geçti. Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınıyoruz." i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

Kırım Tatarlarının kötüleşen yaşam şartları ve bölgedeki i̇nsan hakları ihlalleri hakkında deri̇n kaygı duyduklarını vurgulayan Wallström, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun ilgili kararı gereği uluslararası hukuk çerçevesinde Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edi̇yoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Atila Altuntaş 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.